Galatasaray'a UEFA'dan şok... Finansal Fair Play kriterleri nedeni ile UEFA ile yaptığı 4 yıllık protokol gereği sıkıntılı olan sarı-kırmızılı camia, dün akşam gelen şok haberle sarsıldı.

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Araştırma Komisyonu, Galatasaray ile yapılan anlaşmayı yeniden inceleme kararı aldı. 

UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Yakın zamanda Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Baş Müfettişi'nin verdiği Galatasaray'la anlaşmaya varma kararı ışığında, CFCB Başkanı Jose Narciso da Cunha Rodrigues, kararı yeniden incelenmesi için Hakem Komisyonu'na (Adjudicatory Chamber) göndermeye karar vermiştir." ifadelerine yer verildi.

Kulislerde; bu kararın alınmasında FFP nedeniyle Avrupa Ligi'nden men edilen Milan'ın itirazlarının etken olduğu söylenmekte. Bilindiği gibi men cezası alan İtalyan ekibi, Galatasaray ile yapılan anlaşmayı gerekçe göstererek itiraz etmişti. Rodrigues'in bu itiraz üzerine sarı kırmızılı kulüple yapılan dosyayı yeniden inceleme kararı aldığı iddia edildi. 

Yapılan 4 yıllık protokol gereği 6 milyon euro para cezası alan G.Saray, 4 yıl sonunda borçsuz bir bütçeye uluşmak zorundaydı. Şampiyonlar Ligi kadrosuna 21 oyuncu bildirmek zorunda kalan sarı-kırmızılı kulüp, her yıl azalan zararını 4 sene sonunda sıfırlamazsa 9 milyon euro daha para cezasını ödeme şartını kabul etmişti.

MİLAN MI ETKİLEDİ?
CFCB Başkanı Rodrigues'in kararında, Milan'ın itirazlarının etkili olduğu iddia edildi.