Galatasaray'ımız, Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunun son haftasında Kayseri Erciyesspor'u konuk etti. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadeleyi takımımız 2-1'lık skorla kazandı ve Devler Ligi biletini kaptı.

Soma'da yaşanan facia ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşu ile başlayan karşılaşmada sarı-kırmızılılarımız ilk yarı boyunca aranan golü bulamadı. Mücadelenin 47. dakikasında Burak Yılmaz ile ağları sarsan takımımız, 75. dakikada Umut ile farkı arttırdı. 81. dakikada Mangane'nin sayısı 2-1'lik skoru belirledi.

Erciyesspor galibiyeti ile Galatasaray'ımız sezonu 65 puanla sonlandırdı.

TELLES KENARDA, UMUT SAHADA!

Erciyesspor'u konuk eden Galatasarayımızda teknik direktör Roberto Mancini, takımını çift forvetli sistemle sahaya sürdü.

Sarı-kırmızılı ekibin ligde son oynadığı Trabzonspor maçının ilk 11'inde Burak Yılmaz'ı tek forvet olarak sahaya çıkaran İtalyan çalıştırıcı, Kayseri Erciyesspor müsabakasında ise Burak ile birlikte Umut Bulut'a ileri ikilide görev verdi.

Kayseri Erciyesspor karşısında, Trabzonspor müsabakasının ilk 11'inde tek değişiklik yapan Mancini, Alex Telles'i yedeğe çekip, Umut Bulut'u 11'e aldı.

SNEIJDER İLE TEHLİKE!

İlk dakikalarda takımımız rakip yarı alana oyunu yıkarken, son paslarda başarılı olunamaması nedeniyle sorun yaşandı. 15. dakikada Sneijder ile tehlike yarattık.

Ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Wesley Sneijder çok etkili bir şut çekiyor ancak kaleci Gökhan Değirmenci güzel bir kurtarışa imza atıyor ve Wesley Sneijder'e gol izni vermiyor.

SNEIJDER İNANILMAZ KAÇIRDI!

Galatasaray'ımız ataklarını zamanla arttırıken, Sneijder inanılmaz bir pozisyonu harcadı ve taraftarlarımızı çok şaşırttı.

34. dakikada sağ kanatta topla buluşan Burak Yılmaz ara pasını savunma arkasına iyi koşu yapan Wesley Sneijder'e verdi. Hollandalı kaleci Gökhan Değirmenci ile karşı karşıya kaldı, ancak müsait durumda yaptığı vuruş doğrudan dışarı çıktı.

İlk yarının kalan dakikalarında başka pozisyon olmadı ve soyunma odasına 0-0 ile gittik.

İKİNCİ YARIDA ÇOK HIZLI!

İkinci yarıya gol atması gerektiğinin bilincinde baskılı bir şekilde başlayan takımımız, aranan golü de Burak Yılmaz ile buldu.

Savunmadan hızla ileriye çıkan Aurelien Chedjou sol kanatta boş pozisyonda bulunan arkadaşı Umut Bulut'a pasını verdi. Umut Bulut savunma arkasına iyi koşu yapan Wesley Sneijder'e tek pasını verdi ve o da kaleci Gökhan Değirmenci ile karşı karşıya kaldı. Pasını müsait durumdaki arkadaşı Burak Yılmaz'a verince, kral da boş kaleye yuvarladı ve öne geçtik.

UMUT RAHATLATTI!

İkinci yarının ilk dakikalarının ardından baskısını arttıran ve rakip yarı alanda daha çok yer almaya çalışan takımımız, aradığı golü Umut ile buldu.

75. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Selçuk İnan ortasını ön direğe doğru sert yaptı. Ön direğe iyi koşu yapan Umut Bulut yaptığı şık kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu ve rahatlatan golü buldu.

Erciyesspor'un 81. dakikada Mangane ile bulduğu gol bir önem taşımazken, karşılaşmadan 2-1 önde ayrıldık ve Devler Ligi hedefimize 3 sezon üst üste ulaştık.