Galatasaray için bir çok takımın teklifini reddeden ve henüz gelmeden taraftarımıza karşı duyduğu heyecanı dile getiren yeni transferimiz Goran Pandev'i ve sürpriz orta saha transferi Blerim Dzemaili'yi tanıyalım.

GORAN PANDEV KİMDİR

1,83 boyundaki Makedon forvet, 27 Temmuz 1983 Yugoslavya doğumlu. Futbola Makedon ekip Belasica'da başladı. Ardından 2001 yılında Inter'e transfer olan Pandev Inter'e olan ilk transferinde forma şansı bulamadı. Ertesi sene İtalyan ekip Spezia'ya transfer olan Pandev buradaki performansı ile dikkatleri üzerine çekti, Spezia formasıyla 22 maça çıkan Makedon forvet bu forma altında 4 gole imza attı. Makedon futbolcunun bir sonraki durağı yine bir İtalyan ekip olan US Ancona oldu. 2003-04 sezonunda Ancona ile 20 maça çıkan Pandev 1 gol atma başarısı gösterebildi ve talihsiz sezonun ardından ismini duyuracağı takıma transfer oldu. 2004-05 sezonu başlarken Lazio forması ile tanışan Goran Pandev 2010-11 sezonuna kadar kaldığı Lazio'da  158 maça çıkıp 48 gol attı. Gösterdiği parmak ısırtan performansın ardından 18 yaşında forma şansı bulamadığı Inter'in yolunu tekrar tuttu ve Inter formasıyla 46 maça çıktı. Bir sezonda 46 maça çıkan Pandev İtalyan devinde 5 gol attı. Sezon içinde Etoyla eş değer performans sergileyen Pandev hocası tarafından sol açık oynatıldı. 2010-11 sezonunun sonunda Napoliye kiralanan Makedon forvet Napoli'deki başarılı performansı sonrası 2012 yılında bonservisi ile mavi-beyazlı ekibe transfer oldu. Kupa canavarı olarakta bilinen yıldız forvet 1 tanesi Şampiyonlar Ligi kupası olmak üzere kariyeri boyunca 10 kupa kazandı. Napoli'de başarılı üç sezon geçiren kadro genişliğinden dolayı Galatasaray ile anlaşma sağladı. Aynı zamanda 31 yaşındaki tecrübeli forvet, Makedonya Milli forması ile çıktığı 75 karşılaşmada 26 gol kaydederek Makedonların milli gururu olmayı başarmıştır.

BLERİM DZEMAİLİ KİMDİR

12 NİSAN 1986 Yugoslavya doğumlu orta saha oyuncusu Goran Pandev'in vatandaşı. Goran Pandev'den farklı olarak o Makedonya Milli Takımını değil İsviçre Milli Takımını seçti. Profesyonel kariyerine 2003 yılında İsviçre ekibi FC Zürich'te başlayan 28 yaşındaki Dzemaili bu ekip ile 111 maça çıktı ve 9 gol kaydetti. 4 sezonda 111 maç oynayan Dzemaili, dikkatleri üzerne çekti. Ardından iki sezon Boltan forması giydi. 2008-09 sezonunda İtalya macerasına başlayan Dzemaili, ilk olarak Torino'da kiralık olarak 30 maç forma giydi. Ardından futbolcu fabrikası olarak bilinen Parma'ya transferi gerçekleşen Dzemaili Parma'daki iki sezonunda 49 maça çıktı ve 1 gol attı. Parma'da dikkatleri bir kez daha üzerine çeken Dzemaili, dönemin başarılı ekiplerinden Napoli'nin yolunu tuttu. 2011 yılında Napoli forması giymeye başlayan Dzemaili mavi-beyazlı forma ile 85 mücadeleye çıktı ve 16 gol kaydetti. Tercih ettiği İsviçre Milli Takımında ise 51 maç forma giyen başarılı orta saha oyuncusu 6 gol atma başarısını gösterdi. Transfer döneminin son gününde ise takımımız Galatasaray ile vatandaşı Pandev ile birlikte anlaşma sağladı. 

HABER: Bünyamin Mert Bürtek