Galatasaray’da şampiyonluk coşkusu sürerken, yeni sezon için de transfer çalışmaları şimdiden başladı. Muslera, Burak ve Selçuk gibi takımın önemli isimlerinin satışına kesinlikle izin vermeyen Fatih Terim, önceliğini stoper olarak belirledi.

Bu bölge için ismi geçen yabancılara Terim’den şu ana kadar vize çıkmadı. Özellikle yabancı sınırlamasını düşünerek hareket eden Fatih hocanın, Lille’de forma giyen Aurelien Chedjou’yu şimdilik istemediği öğrenildi. Kamerunlu futbolcunun alternatifler arasında yer aldığı ancak Terim’in daha iyisi için araştırma içinde olduğu belirtildi. Ayrıca Terim’in, Manchester City’den ayrılacak olan Kolo Toure’ye de sıcak bakmadığı ifade edildi.

Savunma için yerli düşünen Galatasaray’ın teknik patronu, Bursasporlu Serdar Aziz, Bayer Leverkusen’den Bahis Siteleri Ömer Toprak ve Gençlerbirliği’den Aykut Demir üçlüsünden birinin olması durumunda defansa yabancı takviyesi yapmayacak. Ancak, bu oyuncular için astronomik rakamlar talep edilmesi halinde zorunlu olarak yabancı stoper gündeme gelecek.

EMRE DEĞİL CULIO

Orta saha için Eskişehirli Alper Potuk’u ilk hedef olarak belirleyen Aslan, maliyeti ne olursa olsun bu transferde mutlu sona ulaşmak istiyor. İki kulübün parasal konularda anlaştığı ancak Eskişehir’in 5.5 milyon euro ile birlikte Emre Çolak ve Yiğit Gokoğlan’ı istediği, ancak sarı-kırmızılıların Emre’nin yerine Culio’yu göndermekte ısrarlı olduğu belirtildi.

Sarı-kırmızılıların sürpriz hamlesinin ise Nuri Şahin olduğu ortaya çıktı. Sezonu Borussia Dortmund’ta kiralık olarak tamamlayan Nuri için Terim’in ısrarlı olduğu, Real Madrid’le görüşmelerin en kısa zamanda başlayacağı da belirtildi. Cim-Bom sol bek pozisyonuna ise Fluminenseli Carlinhos’u düşünüyor.