Türkiye Futbol Federasyonu'nda Yıldırım Demirören dönemi sona eriyor. Bugün gerçekleşen iddaa ihalesinde, en düşük teklifi veren Demirören – Scientific Games ortaklığının ihaleyi kazanma şansının kuvvetlenmesinin ardından, resmi sonucun açıklanmasıyla birlikte, Yıldırım Demirören'in istifasını önümüzdeki hafta açıklaması bekleniyor. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, iddaa ihalesinde kazanan tarafın 5 gün içinde açıklanacağını duyurmuştu.

27 Şubat 2012 tarihinde yapılan seçimli genel kurul ile Türkiye Federasyonu Başkanı seçilen Yıldırım Demirören'in istifa kararını sadece yakın çevresiyle paylaştığı öğrenildi. 

İDDAA İHALESİ SONUCU
 
Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından İddaa olarak bilinen "Spor Müsabakalarına Dayalı Sabit İhtimalli ve Müşterek Bahis Oyunlarının" özel hukuk tüzel kişilere yaptırılmasıyla ilgili ihale açılmıştı. 27 Kasım 2018'de gerçekleştirilen ilk ihale, sadece Turkcell-Inteltek ortaklığının teklif vermesi üzerine, "Rekabetin sağlanamadığı" gerekçesiyle iptal edildi.

11 Şubat 2018'de yenilenen iddaa ihalesine ilk aşamada 4 firma teklif verdi. En iyi 2 teklifi veren Turkcell-Inteltek ortaklığı ile Demirören-Scientfic Games ortaklığı 2. tura kaldı. Kapalı teklif usulüyle yapılan ihalede, ilk aşamada Demirören-Scientific Games ortaklığı yüzde 2,1 Turkcell-Inteltek ortaklığı ise yüzde 1.4 komisyonla işi yapacaklarını bildirdi. İhale komisyonu taraflara yarım saat ek süre verirken, ikinci teklifte iki taraf da büyük indirime gitti. Demirören-Scientific Games ortaklığı yüzde 0,2, Turkcell-Inteltek ortaklığı ise yüzde 0.5 komisyon teklifi sundu. Böylelikle ihalede en iyi teklifi Demirören-Scientific Games ortaklığı vermiş oldu. Spor Toto Teşkilatı, 5 gün içerisinde resmi kararını yazılı olarak açıklayacak. İddaa ihalesinin süresi, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 yıllık olacak.

3 TEKNİK DİREKTÖR İLE BEKLENEN BAŞARILAR GELMEDİ

2011 yılında Guus Hiddink'in görevine son verildikten sonra TFF Başkanı Yıldırım Demirören göreve Abdullah Avcı'yı getirdi.  Abdullah Avcı, A Milli Takım başında çok kısa süre kaldı. Alınan kötü sonuçlardan sonra 2013 yılında Abdullah Avcı ile yollar ayrılırken, takımın başına Fatih Terim getirildi.

Fatih Terim ile bir Avrupa Şampiyonası geçiren Türkiye A Milli Takım, beklenilen başarıların gelmemesinin ardından tecrübeli teknik direktör ile olaylı bir ayrılış yaşadı. Görevine son verilen Fatih Terim kalan alacağı için Federasyon aleyhine tazminat davası açtı. Fatih Terim'in ardından işbaşına gelen Mircea Lucescu da beklentilerin çok altında performans sergileyince geçtiğimiz günlerde Romen teknik adam ile de yollar ayrıldı.

YABANCI KURALI

Yıldırım Demirören dönemindeki kararların en dikkat çekicisi ise 2015 yılında alınan yabancı sınırlaması kararı oldu. “Yerli futbolcu teşvik sistemi” olarak duyurulan uygulama ile lige bildirilen kadroların 28 kişilve bunların en az 14'ünün Türk oluşması zorunlu hale getirilmişti.

GALATASARAY'DAN 3 İSİM ÖNE ÇIKABİLİR

Galatasaray'da TFF başkanı adaylığı konusunda 3 isim öne çıkmış durumda. Bu isimlerin Duygun Yarsuvat, Adnan Polat ve Faruk Süren olduğu öğrenildi.

Galatasaray cephesi sadece Yusuf Namoğlu değil TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in de görevden ayrılmasını istiyor. Hatta Mustafa Cengiz, kendisine muhalif olarak ortaya çıkan ama transferlerden sonra birden ortadan kaybolan Faruk Süren’i veya Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım’la da dostluğu bulunan Adnan Polat’ı aday göstermeleri durumunda nasıl tepkiler alacakları hakkında fikir topluyor.

Mustafa Cengiz’e bir başka tavsiye ise daha önce TFF Başkanı olmak istediğini açıklayan eski başkan Duygun Yarsuvat adının öne çıkarılması.