Sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi'ne gitmeye hak kazanan Galatasaray, yeni sezon kadrosunu oluşturmak için çalışmalara hemen koyuldu. Sarı-kırımızılı ekip, bonservisi Chelsea'de bulunan 23 yaşındaki stoper Kurt Zouma'yı gündemine aldı. Galatasaray'ın Zouma'yı kiralamak için görüşmelere başlayacağı belirtildi. Ancak Galatasaray'ın önceliği Jason Denayer'in tapusunu Manchester City'den alabilmek. Transerde sıkıntı yaşanırsa Kurt Zouma bitirilecek.

''YEDEK KULÜBESİNDE OTURMAM''

Bonservisi Premier Lig ekibi Chelsea'de bulunan 23 yaşındaki Fransız stoper, geçtiğimiz sezonu kiralık olarak Stoke City'de geçirdi. 34 karşılaşmaya çıktı ve sadece 1 gol attı. Sezon sonunda ise küme düşme üzüntüsü yaşadı. Gelecek planlarıyla ilgili konuşan Kurt Zouma, "Zihnen ve fiziksel olarak dinlenmeye ihtiyacım var. Chelsea'ye döndüm ama beni istemiyorlarsa seçenekleri değerlendirmek zorundayım. Ben oynamak istiyorum. Yedek kulübesinde oturmaya niyetim yok" diyerek transfere açık kapı bıraktı.

BİRÇOK TALİBİ VAR

İngiliz ekibiyle 2023'e kadar mukavelesi bulunan genç futbolcunun Premier Lig'den de birçok talibi bulunuyor. Ancak Galatasaray'ın önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek olması, Sarı-Kırmızılılar'ın elini güçlendiriyor. Yine de Fatih Hoca, öncelikli olarak Denayer olayının olumlu veya olumsuz olarak sonuçlanmasını istiyor. Tecrübeli çalıştırıcı, 22 yaşındaki Belçikalı'yı istiyor. Jason Denayer işi yatarsa Kurt Zuma'ya resmi teklif yapılacak.