Galatasaray'a Atiker Konyaspor maçında attığı golle 3 puanı getiren Sinan Gümüş'ün yükselen performansındaki sır belli oldu.

Pazar akşam oyuna girdikten sonra 1 gol 1 asistle maçı çeviren isim olan Sinan Gümüş, Spor Toto Süper Lig'de son 2 maçta 3 gole doğrudan katkı yaptı.

45 dakikada 21 kez topla buluşan Sinan, 2 de top çalarak defansif anlamda takımına önemli katkı yaptı.

Igor Tudor’un gönderilmesini istediği, sezon başında Benfica’ya gitmek isteyen Sinan Gümüş, Fatih Terim’in gelişiyle sıçrama yaptı.

Fatih Terim göreve geldiği zaman Sinan Gümüş'le yaptığı görüşmede, ''hocam takımın en az kazananıyım. Gitmek istedim. Göndermediler. Zam yapın dedim yapmadılar'' serzenişiyle karşılaştı.

Fatih Terim'in Sinan Gümüş'e cevabı ise, ''ben sana gereken şansı vereceğim. Yeni mukavele yapacak performansı göster'' şeklinde oldu.

Fatih Terim geldiğinde 73 kilo olan Sinan Gümüş, kendisi için hazırlanan özel diyet programıyla 70 kiloya indi. Devre arası kampında 1 kilo verdirilen Sinan’a ikinci devrenin başladığı günden bu yana da haftada 0.5 kilo vermesi sağlanıyor. 69 kilo olduktan sonra kilo vermesi durdurulacak. Yüzde 13 olan yağ oranı ise yüzde 8’e kadar çekildi. Hedef ise yüzde 6 olması.