İngiltere Premier Lig ekiplerindne Chelsea'de forma giyen 32 yaşındaki stoper Gary Cahill, İngiliz medyasına yaptığı açıklamada süre bulamamaktan şikayet etti.

UEFA Avrupa Ligi'nde Yunan ekibi PAOK'u mağlup eden Chelsea üst üste 6. galibiyetini alırken bu karşılaşmayı kenardan izlemek zorunda kalan ve 2018-19 sezonunda henüz forma şansı bulamayan Cahill konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Aklımdan pek çok şey geçiyor. Bütün sezon boyunca kenarda beklemek benim için zor olacak. Oynamamayı kabul edecek bir oyuncu değilim." dedi.

Kendisi için önemli olanın oynamak olduğunu belirten Cahill, "Kariyeriniz bunun için çok kısa. Kulüpteki herkese, taraftarlara ve oyunculara çok büyük saygı duyuyorum. Ancak bazen, kariyeriniz için zor kararlar almak zorunda kalırsınız."

Tecrübeli oyuncu, ocak ayında ayrılıp ayrılmayacağı hakkında sorulan soruya açık bir yanıt verdi ve "Durum bu şekilde devam ederse büyük olasılıkla evet." dedi.

Cahill, "Gelecek ne getirirse getirsin kulüp ve taraftarla olan ilişkim futbol hayatımın büyük bir parçası olarak kalacak." sözleriyle Chelsea'nin kariyeri açısından önemine vurgu yaptı.

Sözleşmesi sezon sonunda sona eren Cahill için Everton, Newcastle ve Watford adı geçen kulüpler arasında. Cahill'in adı uzun bir süre Spor Toto Süper Lig ekibi Galatasaray ile de anılmıştı.

Chelsea'nin 2012 yılında Bolton'dan 8.4 milyon Euro bonservis bedeliyle renklerine bağladığı İngiliz oyuncu burada forma giydiği 282 maçta 25 gol atıp 7 asist yaptı. İngiltere Milli Futbol Takımı ile de 61 maçta görev alan Cahill bu maçlarda 5 gol attı.

(Sabah)