Selçuk İnan, sarı-kırmızılı kulübün düzenlediği medya günü  etkinliğinde haber ajanslarına yaptığı açıklamada, sezon başında çektirdikleri takım fotoğrafıyla şampiyonluğa inançlarını gösterdiklerini belirterek, "O dönem  eski başkanımız Ünal Aysal vardı. Erken bir şeyler yapmak tarzımız değil ama çok  inanmışlardı. Bizi de buna inandırdılar" dedi. 

Kendilerine inananları mahcup etmedikleri için mutlu olduklarını  kaydeden sarı-kırmızılı takımın kaptanı, "O kalıbın içine girdik, ama Allah bize şampiyonluğu nasip etti. Bununla ilgili dalga da geçildi ancak biz inanmıştık. O  kalıbın içine girmek bir inanç göstergesiydi. Bunu başardığımız için de mutluyum"  diye konuştu. 

Selçuk İnan, çok önemli bir şampiyonluk kazandıklarını dile getirerek,  "Sezona kötü başladık. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde istemediğimiz sonuçlar aldık.  Teknik direktör değişikliği oldu. Doğruyu söylemek gerekirse bu sene gerçekten  aklımızda sadece dördüncü yıldızı takmak vardı. Takım arkadaşlarımı, teknik  ekibi, taraftarları ve yöneticilerimizi kutluyorum. Dördüncü yıldızı takacağımıza herkes inanmıştı. Biz de takım olarak kenetlendik. Bu şampiyonlukta herkesin  emeği var. Formamıza bir yıldız taktık" şeklinde konuştu. 

"Yıldızı takmak başka bir şey" 

Milli futbolcu, Galatasaray'daki 4. sezonunda üçüncü kez şampiyonluk  sevinci yaşadığını, ancak bu sezonki şampiyonluğun kendisinde özel bir yerinin  bulunduğunu kaydetti. 

Önemli bir başarı yakaladıklarını anlatan Selçuk İnan, şöyle devam  etti: 

"Dört senede 3 şampiyonluğun önemli bir başarı olduğunu düşünüyorum.  Açıkçası bu konuda kendimle gurur duyuyorum. Galatasaray'a geldikten sonra da 6.  kupam oldu. İnşallah Türkiye Kupası'nı da alırız. Kendi adıma güzel bir kariyer  olduğunu düşünüyorum. Hepsi çok önemli başarılardı, çok önemli şampiyonluklardı.  Ancak yıldızı takmak başka bir şey. Benim için en önemli şampiyonluk bu seneydi.  İnşallah önümüzdeki yıl dördüncü şampiyonluğumu da yaşarım." 

Selçuk İnan, sezon içinde teknik direktör değişikliği yaşadıklarının  hatırlatılması üzerine, "UEFA Şampiyonlar Ligi'nde aldığımız kötü sonuçların ardından başkanımız ve yöneticilerimiz, bir değişiklik olması gerektiğini uygun  gördüler. Doğruyu söylemek gerekirse bu da takıma çok olumlu yansıdı. Hamza  hocanın gelmesi, bizi iyi tanıması, rahat ve özgür bırakması, bize inanması, şampiyonlukta önemli bir rol oynadı. Onun da katkısı çok büyük" diye konuştu. 

"Neticede şans da bu işin içinde" 

Selçuk İnan, ligin son bölümünde oynadıkları tüm maçları kazanmayı  başardıklarını ifade ederek, "Sezon başında bazıları, kötü takımlar olduğunu,  kötü futbol oynandığını söyleyerek ligimizi eleştirmişti. Buna hiç katılmamıştım.  Gerçekten çok iyi takımlarımız var. Gördüğünüz gibi hiçbir maçı kolay  kazanamadık. Kazandığımız maçları, kaybedebilirdik. Son dakikalarda attığımız  gollerle, 1-0'lık skorlarla kaç tane maç kazandık. Kazanmak için çok iyi  oynamalısınız, mücadele etmelisiniz, ama neticede şans da bu işin içinde" diye  görüş belirtti. 

Bu sezon şampiyonluğa inandıklarını ve çok iyi mücadele ettiklerini  vurgulayan sarı-kırmızılı futbolcu, "İyi oynamaya çalıştık, şans da bize yardım  etti. Son 6 maçı gol yemeden tamamladık. Bu bir inanç göstergesiydi. Maçlarımızı  kazanmayı başardık. Rakiplerimizin bizden sonra oynaması moral ve motivasyon  açısından onlar çin dezavantajdı. Bizim için de avantajdı" değerlendirmesinde bulundu. 

"Gerçek Galatasaray taraftarı, arkamdaydı" 

Selçuk İnan, şampiyonlukta herkesin takıma eşit derecede katkı  yaptığını belirtirken, Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Anderlecht'i konuk ettiği maçta sarı-kırmızılı taraftarların kendisine tepki göstermesiyle  ilgili bir soruya, şöyle yanıt verdi: 

"Galatasaray taraftarları yuhalamadı. Onların, Galatasaray taraftarı  olduğunu düşünmüyorum. Gerçek Galatasaray taraftarı, her zaman arkamdaydı. Sağ  olsunlar, var olsunlar, her zaman bana bunu hissettirdiler. Sonunda şampiyonluğun  geleceğini o zaman da söylemiştim. O talihsiz olay yaşandı, geçti."