PTT 1. Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Yılmaz Vural, Galatasaraylı futbolcular Selçuk İnan ve Burak Yılmaz'ın, yabancı yıldızların takıma katılmasıyla dışlanmaya başlandığını ileri sürdü.

Vural, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nce Prof. Dr. Vural Ülkü Konferans Salonu’nda düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, futbolun önemli bir "sosyal olay" olduğunu, böyle bir mesleği yaptığı için mutlu olduğunu anlattı. 

Türkiye’nin birçok bölgesinde görev yaptığını hatırlatan Vural, şöyle konuştu:

"Ben sportif anlamda Türkiye’de yöneticilik yapan çok az insana rastladım. Buralarda başkan olmak ya siyasi ya da ticari bir amaçla oluyor. Dolayısıyla siz orada sportif bir yaklaşımla davrandığınızda çok ilgi görmüyorsunuz. 'Sportif hizmet edelim' mantığıyla yaklaşanı çok az gördüm. Böyle olunca yöneticiler çok fazla kendi önlerine geçen insanlarla çalışmak istemiyor. Çok şükür, Mersin’e geldik yine bize ilgi fazla. Bu kadar insanı oraya çekip, stada getirebilecek potansiyeliniz varsa bu yönetici adına sevindirici olması lazım." 

Galatasaraylı futbolcular Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'ın durumlarıyla ilgili bir soru üzerine Vural, bir dönem öğrencisi olan her iki oyuncunun da duygusal bir yapıya sahip olduğunu ifade etti. 

Vural, Yılmaz ve İnan'ın, Drogba ve Sneijder gibi yıldızların takıma katılmasıyla dışlanmaya başlandığını iddia ederek, şöyle devam etti:

"Serbest atışları Selçuk kullanırken, şimdi artık Drogba ve Sneijder kullanmaya başladı. Takım kaptanı Selçuk ama sahanın ortasında Drogba takımı topluyor. Bunlar insan psikolojisi, bunu nasıl anlamazlar? Bunun nasıl doğru olmadığını düşünmezler? Bu çocukları kaybettiler. Türkiye’de maalesef yabancılara olan ilgi, alaka farklı. Bizim tribünlerimiz de öyle. Drogba rezil de oynasa 'gel' diyorlar. Selçuk bir yanlış pas hatası yapsın hemen küfrediyorlar. Galatasaray bu iki çocuğu kaybetti. Zor iflah ederler."