Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan. seminer çıkışında ısrarlı sorulara rağmen, bu semineri gölgelememek için Fenerbahçe derbisini konuşmayacağını dile getirdi. Ancak Galatasaraylı yönetici ve Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karlı, salonda kısa bir süre elektriğin kesilmesiyle ara verilen seminerde, “Bu hafta Kadıköy’de maçı kazandıktan sonra da böyle bir sahne gerçekleşebilir” diyerek hafta sonu oynanacak derbi maça atıfta bulundu.

Seminerde, Arıboğan ile Karlı dışında yönetimden Ebru Köksal ve Necati Demirkol ile Schalke 04, Olympique Lyon, Real Madrid, Standard Liege takımlarının akademi  yöneticileri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Arıboğan, önemli bir organizasyona  imza atıldığının altını çizerek, şunları söyledi:

“Türkiye’de altyapının önemini benimsiyoruz ama uygulamada yetersiz  kalıyoruz. Sporu sevdiğimizi iddia ederiz ama sporcu bir topluma sahip değilizdir. Altyapı futbol akademisi bizim en önemli hedeflerimizden birisidir.  Spor kulüpleri olarak artık derneklikten çıkan, halka açılan şirketler olarak, altyapıdan yetişen sporcularımıza ihtiyacımız var. Spor kulüplerinin geleceği yetiştireceği elit sporculardır. ‘Artık  gelecek, kapımızı çalmıştır’ sloganını benimsiyoruz.”