Başarılı hoca, yaz dönemindeki listenin bir benzerini ocak ayı içinde Futbol Direktörü Cenk Ergün’le paylaştı. Hedefte, Moskova’da adeta gol patlaması yapan Niasse var... “Akhisar’a benzedik” eleştirisinden çekinip vazgeçilen Senegalli’nin çıkışı, Aslan’ın çalıştırıcısının elini güçlendirdi. Rusya’daki 3 aylık devre arası da kiralama seçeneğini daha olası kılıyor...

Bugün Gazetesi'nde yer alan haber...

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, sezon başında yönetime istediği golcü oyuncuların alternatifli listesini teslim etmişti. Hamzaoğlu’nun aldıramadığı oyuncuların takımlarında gösterdiği performans parmak ısırtıyor.

Listenin ilk sırasındaki Pierre Gignac, Tigres forması altında 8 karşılaşmada 7 gol atma başarısı gösterdi. Marsilya’dan Swansea’ye transfer olan Andre Ayew de 9 maçta, 4 gol atıp, 1 asist yaptı. Başarılı çalıştırıcının golcü adayları arasında yer alan Nikola Kalinic de Fiorentina’da 13 maçta 9 gol, 3 asistlik performans sergiledi. Listede deneyimli çalıştırıcının eski öğrencisi Oumar Niasse de bulunuyordu. Senegalli oyuncu, Lokomotiv Moskova’da 12 maçta 9 gol, 4 asist yaparak takımına katkı yaptı.

Listede yer alan oyuncular arasında en verimsiz performansı ise Ajax’tan Nantes’a transfer olan Sigthorrsson gösterdi. 25 yaşındaki oyuncunun 7 maçta golü yok. Ancak İzlandalı EURO 2016 Elemelerinde 3 gol, 1 asist üretti.

KiRALIK DÜŞÜNÜYORLAR

UEFA Finansal Fair Play nedeniyle ocak ayında Galatasaray’ın transfer yapıp yapmayacağı merak ediliyordu. Futbol Direktörü Cenk Ergün bu konuyla ilgili “Ocak ayında transfer yapmayacağız şeklinde bir kararımız yok” diyerek devre arasında takviyelerin olabileceğinin sinyalini verdi. Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun da sezon başında yönetime sunduğu transfer raporunun bir benzerini futbol direktörü Cenk Ergün’e teslim ettiği öğrenildi. Hamzaoğlu’nun bu talimatı üzerine çalışmalara hız verildi. Galatasaray yönetimi verilen listedeki oyuncuları kiralık satın alma opsiyonuyla kadroya dahil etmenin hesaplarını yapıyor.

AVRUPA’NIN GÜNDEMiNDE

Yaz döneminde verilen listenin içinden Lokomotiv Moskova forması giyen Niasse’nin devre arasında alınma ihtimali var. Senegalli oyuncu gösterdiği üstün performans sayesinde Avrupa’nın gündemine oturmasını bildi. Aralık ayında Rusya Ligi’ne verilecek 3 aylık ara Galatasaray’ı bu transfer için için umutlandırıyor. Hamzaoğlu Niasse transferinden ‘Akhisar’a benzeriz’ eleştiresinden çekindiği için vazgeçmişti.