Sarı-kırmızılı kulübün, 3 milyon Euro (dönemin döviz kurunda 7.5 milyon TL) bonservis bedeli karşılığında Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Sercan Yıldırım'ı, önce 100 bin Euro'ya, şimdi de bedelsiz olarak yeşil-beyazlı takıma geri göndermesi şaşkınlık yarattı. Dany transferinde de Bursaspor'a satılmayıp sözleşmesi feshedilen Dany'nin daha sonra Bursaspor ile anlaşması büyük tepki çekmişti.

TARAFTAR O SEVİNCİ UNUTMADI

Galatasaray Sportif A.Ş., 5 Eylül 2011 tarihinde Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, 1990 doğumlu futbolcu ile 5 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. Golcü oyuncu için Bursaspor'a, Musa Çağıran'ın bonservisi ve 3 milyon Euro ödendi. Sercan'ın ise yıllık 700 bin Euro garanti ve 8 bin 500 Euro maç başı ücret kazanacağı açıklandı. Dönemin teknik direktörü Fatih Terim'in güvenini boşa çıkaran, İtalyan hocalar Roberto Mancini ve Cesare Prandelli'nin gözüne giremeyen sarı-kırmızılı forvet, hazırlık kampına çağıldığı Hamza Hamzaoğlu yönetiminde formaya yaklaşsa da yine başarılı olamadı.

Sarı-kırmızılı forma altında bir türlü beklenen patlamayı yapamayan Sercan Yıldırım, sırasıyla Sivasspor, Şanlıurfaspor, Bursaspor ve Balıkesirspor'a kiralandı. Hamzaoğlu tarafından hazırlık kamplarına götürülen 25 yaşındaki futbolcunun, forvet transferi yapılmaması nedeniyle takımda kalması bekleniyordu. Ancak Inter ile oynanan hazırlık maçında Galatasaray taraftarlarının ıslıklı protestosu Sercan'a bir kez daha Florya kapılarını kapattı. Balıkesirposr forması altında Galatasaray'a attığı golden sonra yaptığı aşırı sevinci unutmayan taraftar, Sercan Yıldırım'ın üçüncü kez Bursaspor'un yolunu tutmasına neden oldu. Transferi ilginç kılan detay tam da bu noktada ortaya çıktı.

2.6 MİLYON EURO ZARAR

Bursaspor Kulübü, Eylül 2011'de 3 milyon Euro kazandığı Sercan Yıldırım'ı, Ocak 2014'te 100 bin Euro karşılığında kiralık olarak geri aldı. Yetenekli oyuncu, yarım sezon kaldığı yeşil-beyazlılarda 14 resmi maça çıktı. Cimbom'da bir kez daha kendisine kulüp bulması istenen 25 yaşındaki golcü, Cuma günü altyapısından yetiştiği yeşil-beyazlılara imza attı. 31 Mayıs 2016 tarihli sözleşmeye 750 bin Euro satış opsiyonu konulurken, kiralama bedeline ise gerek duyulmadı. Ocak 2013'te Sivasspor'a (150 bin Euro), Ağustos 2013'te Şanlıurfaspor'a (150 bin Euro) ve Ağustos 2014'te Balıkesirspor'a (bedelsiz) kiralık giden Sercan, Cimbom'un kasasına 300 bin Euro girmesini sağladı. 2015-2016 sezonunu eski takımı Bursaspor'da geçirecek olan futbolcu, şimdiye kadar sarı-kırmızılı kulübe 2.6 milyon Euro zarar ettirmiş oldu.

26 MAÇTA 4 GOL, 4 ASİST

Genç yaşta dikkati çekmesine karşın yıldızını parlatma başarısı gösteremeyen oyuncu, Galatasaray'da geçirdiği toplam 1.5 sezonda 26 resmi maça çıktı, 4 gol ve 4 asistlik performans sergiledi. Sarı-kırmızılılar, 2 yıl önce 1990 doğumlu futbolcunun sözleşmesini, 700 bin Euro garanti ve 8 bin 500 Euo maç başı ücret karşılığında 2016-2017 sezonunun sonuna kadar uzatmıştı.
Sercan, geçtiğimiz sezon 31 karşılaşmaya çıkıp 8 kez fileleri havalandırdığı Balıkesirspor'un Süper Lig'den düşmesine engel olamamıştı.