Türkiye’de 30 Mart tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimler, Galatasaray’ın Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder ve eşi Yolanthe Cabau’yu da etkiledi. Cabau, Hollanda’da yayınlanan Grazia dergisindeki haftalık yazılarının sonuncusunu bu konuya ayırdı.  

Ülkede gergin bir seçim sürecinin yaşandığını okuyucularıyla paylaşan Yolanthe, seçim gününde kendilerine evden çıkmamalarının tavsiyede edildiğini, çünkü yaşadıkları yerin şehrin göbeğinde ve daha önce olayların çıktığı bölgeye çok yakın bir yerde bulunduğunu söyledi.

Türkiye’den giden haberlerin yurt dışındaki bazı dostlarını endişelendirdiğini ve onlardan dikkatli olmaları konusunda mesajlar aldıklarını belirten Sneijder’in eşi ayrıca yurt dışında Türkiye’ye seyahat edilmemesi konusunda haberler çıktığını da belirtti.

Ancak ülkede hayatın normale döndüğü uyarısı yapan Yolanthe Cabau, “Dün parkta dolaştık. Hiçbir anormallik yoktu. Kendimi güvensiz hissetmedim. Türkiye’ye gelmeyi düşünen turistlerin de endişelenmelerini gerektirecek bir şey yok” ifadelerini kullanarak "Türkiye'ye rahatlıkla gelebilirsiniz" mesajı verdi. 

Seçim sonuçları hakkında ise yorum yapmaktan kaçınan güzel oyuncu, “Wesley ve ben burada misafiriz ve insanların kararlarına uymaya çalışıyoruz. Bu yüzden bu konuda sağlıklı yorumlar yapmak bize göre değil. Sadece şunu söyleyebilirim: Umarım ülke ve insanları için en iyisi olur” dedi

Skorer