33 yaşındaki futbolcu, Karabük'ün yaptığı senelik 800 bin euro'dan 2 senelik teklifi, ilk yıl için Galatasaray'ın artı 1 milyon euro önerisine rağmen, "Karabük'te yaşamak istemiyoruz" diyerek geri çevirmişti. Umut'a bu kez Avrupa'nın göbeğinden İsviçre'den teklif geldi. Ancak golcü futbolcu yine kabul etmeyerek yönetimi öfkelendirdi.

İsviçre 1. Lig ekibi St. Gallen ile Challenge ekibi Zurich, Umut'a senelik 900 bin euroluk teklif iletti. Galatasaray ise bu rakamın üzerine 950 bin euro daha vermeyi kabul etti.

Ayrılığa yanaşmayan tecrübeli golcü yine olumsuz yanıt vererek, şimşekleri üzerine çekti. Sarı-kırmızılı yöneticiler ise bu duruma tepki göstererek, "Florya'ya yakın bir kulüp bakıyor. Amatör takım mı arıyor kendine?" diyerek futbolcunun uzlaşmaz tutumunu eleştirdi.

"Olcan dışındakiler iyi niyetli davranmıyor"

Konuyla ilgili konuşan yönetici Levent Nazifoğlu, "Takımdan ayrılmasını istediğimiz isimler kendilerine gelen tüm teklifleri reddediyorlar. Olcan'ı ayrı tutuyorum. O biraz çabalıyor. Umut İsviçre'den gelen teklifi de reddetti" şeklinde konuştu.