Brezilyalı yıldızın vatandaşı Telles ile birlikte Inter’e gönderilmesini Rodriquez ve Carole sağladı. İkilinin beklenenin üzerindeki performansları ve hocanın “Gidebilirler” raporu sonrası İtalyanlar istediğini aldı.

Sambacının, vatandaşı Telles ile birlikte sarı kırmızılı takıma vedası spor kamuoyunda tartışma yaratırken, bu ikiliye gidiş vizesi ise Lionel Carole ve Jose Rodriquez’den çıktı.

Inter’in iki oyuncu için yaptığı cazip teklif Galatasaray’ın “Evet” demesinin arkasındaki sır perdesi de aralandı. 1.5 milyon Euro bonservis bedeli ödenerek alınan Lionel Carole ve Jose Rodriquez’in performansları üzerine Hamza Hamzaoğlu’nun raporu doğrultusunda yönetim bu zor kararı aldı.

KULÜBEDE DEĞER KAYBEDECEKTİ

Telles için Fransız devi Paris Saint Germain’den 8 milyon Euro’luk teklif alan G.Saray, bir ay önce bu rakama “Hayır” dedi. Ancak Carole’un Brezilyalı sol beki sollayan performansı üzerine pişman oldu. İnter’in teklifi üzerine de sezonu kulübede geçirecek ve değer kaybedecek Telles için hemen olumlu cevap verildi.

real madrid’den alınan genç yıldız Rodriquez’in her geçen gün takıma ısınması ve gelecek adına umut vermesinin yanısıra Inter’in de kesenin ağzını açması, Melo için de fikirleri değiştirdi.

Çok konuşulan ve 6 milyon 750 bin Euro’luk gelir yaratan transferler bu sebeple, flaş bir şekilde gerçekleştirildi. Bu iki futbolcunun sezon içinde göstereceği performans şimdiden merak konusu.

G.SARAY’DAN RÜZGAR GİBİ GEÇTİ

Galatasaray'da geçirdiği 4 sezonun ardından İtalya’nın Inter takımına transfer olan Melo, kazanılan başarılardaki önemli payı ve agresif yapısıyla akıllarda kalacak.

Melo, Galatasaray formasıyla 3 Süper Lig, 3 TFF Süper Kupa ve 2 Türkiye Kupası şampiyonluğu görürken, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynayan ekibin önemli bir parçası oldu. Brezilyalı oyuncu, sarı kırmızılı formayla çıktığı 154 resmi maçta 18 gol attı.

Taraftarın en sevdiği futbolcuların başında gelen Melo, eski takım arkadaşı Albert Riera’yı yumruklaması, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in elini sıkmaması ve EMRE BELÖZOĞLU ile girdiği gergin diyaloglarla da gündemde yer almıştı.

G.SARAY NİÇİN MELO’YU SATTI?

1- Bir ay önce Melo neredeyse bedava gidecekti. Inter para vermiyordu. Son 5.2 milyon Euro’luk teklif çok cazipti.
2- Bölgesindeki Rodriquez’in üst düzey performansı belirleyici oldu. İspanyol oyuncuya açığı doldurmak için güvenildi.
3- Melo’nun da Inter’den gelen teklif üzerine ‘Gitmek istiyorum’ demesi sonrası transfere onay verildi.

MELO NEDEN INTER’E GİTTİ

1- Fesih maddesi onun açısından riskli ve başarı odaklıydı. Sözleşme 1+1+1 yıllıktı. Inter garanti kontrat sundu.
2- Inter 2 ay boyunca isteyip anlaşamadığı Melo’ya sonunda 2.5 milyon Euro teklif ettiler. Pitbull “Tamam” dedi.
3- Ailesi tüm süreç boyunca İtalya’ya gitmek istedi. Eşi Roberta, çocuklarının eğitim hayatı için Milano’da kararlıydı.

(Ali Naci Küçük)