Sarı-kırmızılılar, kulübe 17. Türkiye Kupası'nı kazandıran Hollandalı çalıştırıcıyla devam etmeyecek. Sezonu Hamza Hamzaoğlu ile açan ancak 11. haftadan sonra 3 kupalı hocasıyla yollarını ayırıp takımın başına Mustafa Denizli'yi getiren G.Saray, Orhan Atik'in ardından son 9 haftada bayrağı Riekerink'e devretmişti.

Altyapıdaki görevinden ayrılıp A Takım'ın başına geçen Riekerink ile ilk 4 maçta galibiyet alamayan Galatasaray, Eskişehir ve Antalya'dan 4 gol yerken, 5. maç olan Kasımpaşa mücadelesiyle kendine gelmişti. Özellikle sezonun son haftalarında kendini toparlayan Cimbom kapanışı 6-0'lık Kayseri zaferiyle yaparken bütün sezon özlenen futbolcu ortaya koymuştu.

Jan Olde Riekerink, Türkiye Kupası'nda çıktığı hiçbir maçta yenilgi almadı. Yarı finaldeki 3-1'lik ve 0-0'lık Rize maçlarıyla F.Bahçe'nin rakibi olan sarı-kırmızılılar için finalin önemi büyüktü. Sezonu kupa ile tamamlamaktan çok Avrupa'dan 2 yıl uzak kalmamak için mutlaka kazanması gereken Galatasaray ezeli rakibini tek golle geçerek istediğini aldı.

Takımın son haftalarda ortaya koyduğu futbol ve kazanılan kupa sonrası Jan Olde Riekerink'i geleceği merak konusu oldu. Oyuncuların kalmasını istediği Riekerink'in takımın başında göreve devam etmesi fikri ortaya çıktı. Ancak Avrupa'da yer alamayacak olmasına rağmen ligde zirve yarışında iddialı olmak isteyen G.Saray'da Hollandalı teknik adamın bu seviyeyi kaldıramayacağını düşünen yönetim hoca konusunu bir an önce çözüme kavuşturmak istiyor.

Öte yandan Jan Olde Riekerink, altyapının başına geçerek çalışmalarına oradan devam edecek.