Yabancı sınırının yeniden tartışmaya açılması ve kademeli olarak sayının azaltılacağı yönündeki haberler Galatasaray’da tedirginlik yarattı. Oyuncuların bu gelişmelerden etkilenmesini istemeyen Başkan Özbek, yabancılarla Florya’da görüşme kararı aldı.

Galatasaray’da yabancı tedirginliği... Kadroda 14 yabancı oyuncu bulundarma serbestliği ile beraber takımı sil baştan yenileyen ve 4 yıllık bir plan yaparak, bu projeyi de kontrat altına alan Sarı-
Kırmızılılar, kontenjanın kademeli olarak düşürüleceği yönündeki iddialar nedeniyle endişeli. Kulüp başkanı Dursun Özbek, bu tür haberlerden olumsuz yönde etkilenmemeleri adına takımdaki yabancı oyuncularla Florya Metin Oktay Tesisleri’nde bir toplantı yapma kararı aldı. Özbek burada, yabancı kontenjanı konusunun şu an için Galatasaray’ı etkilemesinin söz konusu olmayacağını, kendilerinin tamamen şampiyonluğa odaklanmaları gerektiğini anlatacak.

Ödemeler konusunda çok hassas

Sarı-Kırmızılı kulübün patronu ayrıca futbolculara yapılan transfer taksidi ödemeleri konusunda da çok hassas. Hiçbir sporcunun tek bir kuruş alacağının bir gün bile gecikmemesi için kurmaylarıyla kulüpte sürekli sıcak para bulundurmaya çalışan Özbek, tüm takıma ve teknik heyete bu konuyla ilgili de güvence vermiş durumda.