Galatasaray yönetimi, yıldız futbolcunun menajerini İstanbul'a davet etti ve özel bir görüşme gerçekleştirdi. 

Galatasaray, yılda yaklaşık 4.5 milyon euro kazanan Wesley Sneijder’in menajerine artık bu parayı ödeyemeyeceklerini bildirdi. 

Galatasaray yönetiminden süre isteyen menajer Albers’ten gelecek yanıta göre Sneijder ile ipler kopabilir.

Galatasaray’da dün gerçekleşen Sneijder zirvesinde sürpriz bir gelişme yaşandı. UEFA’dan gelen ‘bütçe kısıtlaması’ yaptırımı nedeniyle kemer sıkan Galatasaray, Wesley Sneijder’dan yıllık ücretinde indirim yapmasını istedi. Sneijder’ın menajeri Guido Albers ile Florya Tesisleri’nde bir araya gelinirken, görüşmeye Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Sportif AŞ yöneticileri de katıldı.

2018'e kadar uzatmıştı

İzinsiz verdiği röportaj nedeniyle para cezası verilen ve “Kendine çeki düzen ver” uyarısı yapılan Sneijder’dan ücretinde indirime gitmesi talep edildi. Ekim 2015’de sözleşmesini 2018’e kadar uzatan Sneijder önemli bir rakama imza atmıştı. Sneijder 3.2 milyon Euro yıllık garanti para, imza parası ve 20 bin Euro da maç başı ücreti ile ortalama 30 maçta oynarsa 4.5 milyon Euro kazanacaktı.

Yeni sezon planlamaları görüşüldü



Galatasaray yönetimi de bu yıl yeniden yapılanarak güçlü bir kadro kuracaklarını ifade ederek, şampiyonluk için tüm şartların zorlanacağını iletti. Yönetim, Sneijder'in takım içindeki en önemli isimlerden biri olduğunun altını çizerek, Hollandalı yıldızın bu sezon sorumluluk alarak takımı iyi yerlere taşıyacağına olan inancını ortaya koydu.

Görüşmede ayrıca Guido Albers'in kulüpten alacakları da gündeme geldi. Hollandalı menajer, sarı kırmızılı kulüp ile karşılıklı anlayış içinde çalıştığını belirterek alacakları konusunda yeni bir yapılandırmaya gidilmesini istedi. Sarı kırmızılı yönetim de Albers'in alacaklarını belirledikleri ödeme planında ödeyeceklerinin garantisini verdi.