Son 1.5 sezondur kiralık olarak La Liga ekibi Malaga’da forma giyen Nordin Amrabat, kariyerine Galatasaray’da devam etmek istediğini söylüyordu. Hamza Hamzaoğlu da Faslı yıldızı kampa götüreceğini açıklamıştı. Herkes “Amrabat kaldı” derken bomba patladı. Malaga, başarılı futbolcu ile 4 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. İki taraf arasında imzalanan kiralama sözleşmesinde Malaga’ya opsiyon tanınmıştı. Fakat bu maddenin 31 Mayıs’ta iptal olduğu sanılıyordu.

Yönetim fena çuvalladı

Opsiyona göre Malaga, Cimbom’un hesabına 3.5 milyon Euro yatırdığı anda Amrabat’ın tapusunu alıyordu. İlk taksit ise 1.7 milyon Euro’ydu. Hem yönetim, hem de aynı zamanda Sneijder’in menajeri olan Guido Albers “31 Mayıs’a kadar ilk taksidi ödemesi gereken Malaga bunu yapmadı. Amrabat artık Galatasaray’ın oyuncusu” dedi. Gerçek tarihin 30 Haziran olduğunu gözden kaçıran sarı-kırmızılılar, Amrabat’ı kaptırdı. 

Nordin Amrabat'ın Malaga'ya transfer olma sürecine de değinen Cüneyt Tanman, "Amrabat'ın bonservisi için vade istemiyorduk. Onların vadeli ödeme teklifini de reddetmiştik. Ancak sonra öğrendik ki, Amrabat oraya imza atmış. Oyuncu bunu doğruladı ve gidip halledebileceğini söyledi ama yapamadı. Malaga Kulübü de ödemeleri daha makul bir periyoda çekti. Bu konuda onlarla mahkemelik olmak da istemedik. Zaten elimizde de çok fazla oyuncu var. UEFA kriterleri açısından oyuncu satıyor olmamız da doğru bir şey" şeklinde konuştu.