AA - Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu, gelecek sezon sarı-kırmızılı futbol takımının başında hangi teknik adamın bulunacağıyla ilgili kararı kısa süre içinde alacaklarını söyledi.

Yeni sezon öncesi kadro planlamasına yönelik çalışmalarıyla ilgili olarak AA muhabirine açıklamada bulunan Levent Nazifoğlu, "Galatasaray Sportif AŞ'nin salı günü planlanan bir yönetim kurulu toplantısı var. Muhtemelen salı günü teknik direktörün kim olacağıyla ilgili kararı alacağız." diye konuştu.

"Kimsenin Terim'i istememe lüksü yok"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in yeniden Galatasaray'a döneceğine yönelik haberlere değinen Nazifoğlu, şunları kaydetti:

"Hiçbir Galatasaraylının Terim'i istememe lüksü yok. Kulübümüzde teknik adam olarak 8 sezon görev almış ve 6 şampiyonluk yaşamış. Birçok önemli başarıya imza atmış sembol bir isim. Bizim bu konuyu masaya yatırabilmemiz için ya Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Terim'le artık çalışmadığını ilan etmesi ya da Terim'in federasyondaki görevini bıraktığını açıklaması lazım. Sözleşmesi devam eden hocamızla ilgili spekülatif sözler söylememiz mümkün değil. Kendisiyle dostluğumuz, arkadaşlığımız var. Başkanımız Dursun Özbek de bu yönde bize isteğini aktardı. Fatih Terim'i Galatasaray'ın başında görmeyi arzu ederiz. Bizim konuşmaya başlayabilmemiz için önce TFF'deki görevinin sona ermesi lazım."

"Birçok hocayla kontağımız devam ediyor"

Levent Nazifoğlu, teknik direktör arayışları kapsamında birçok teknik adamla temasta olduklarını dile getirdi.

Galatasaray olarak içinde bulundukları durumun ve bütçe yapılarının belli olduğuna dikkati çeken Nazifoğlu, "Her şeyimiz belli. Bizim bütçemize göre bir hoca bulma arayışındayız. Birçok hocayla kontağımız devam ediyor. İçinde bulunduğumuz sıkıntılı döneme rağmen de iyi bir bütçemiz var." dedi.

Gelecek sezon Avrupa kupalarına katılamayacak olmaları gerekçesiyle kendilerine olumsuz yanıt veren hiçbir teknik direktörün olmadığını vurgulayan Nazifoğlu, "Bu durum tabii ki dezavantaj ama Galatasaray'a önemli bir şey kaybettirmez. Avrupa'da Galatasaray'ın büyüklüğü ve marka değeri fazlasıyla biliniyor. Bir sene Avrupa kupalarında yer alamamak, göze alınamayacak bir şey değil. Biz tarihimiz boyunca o kulvarda hep başarılar elde etmişiz. Bir sonraki sezon yeniden yerimizi alacağız. Teklifte bulunduğumuz hocalar da bu durumu iyi biliyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Eksikleri gidermeye çalışıyoruz"

Levent Nazifoğlu, yeni sezon öncesi Galatasaray takımının eksiklerini giderebilmek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını vurguladı.

Transfer için belirlenen adaylar olduğunu kaydeden Nazifoğlu, "Gerçekten hummalı bir çalışma yapıyoruz. Şu anda birçok alternatif isim var. Adaylarla görüşülüyor ve bütçemize uygunluğu kontrol ediliyor. Bilindiği üzere Serdar Aziz'in transferini tamamladık. Transferi bitmek üzere olan başka oyuncular da var." şeklinde konuştu.

Geride kalan sezonu kiralık olarak geçiren Alex Telles ve Bruma'nın yeniden takıma dönmek istemedikleri yönündeki haberlere de değinen Nazifoğlu, "Sözleşmesi devam eden bir futbolcunun gelmek istememesi diye bir şey zaten olamaz. Ayrıca hiçbir oyuncumuzdan da bu yönde bize talep gelmedi. Onlar bizim futbolcularımız. Önemli olan da kulübün menfaatleri. Eğer bir satış durumu olursa, bu yine kulüp menfaatler çerçevesinde gerçekleşecektir." diyerek sözlerini tamamladı.