Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman da, beklenmedik bir mağlubiyet aldıklarını dile getirerek, "UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Anderlecht maçından önce böyle bir skor iyi olmadı ama ileriye bakacağız. İnşallah Anderlecht'i yenerek bu mağlubiyeti unutturacağız" dedi.

Hamdi Yasaman, mücadeleye yedek soyunan Hollandalı oyuncu Wesley Sneijder'in ilk 11'de başlamamasıyla ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine, "Sneijder'i herhalde Anderlecht maçı için biraz dinlendirdi. Çünkü milli takımla 2 maçta oynadı. Onun için antrenörün tercihi doğru olabilir" şeklinde konuştu.

Sarı-kırmızılı taraftarların teknik direktör Cesare Prandelli'yi istifaya davet etmesinin normal olduğunu anlatan Yasaman, "Üç tane yiyince taraftarın 'istifa' diye bağırması normal. Şu anda yapacak bir şey yok. Böyle mağlubiyetler olabilir" diye konuştu.
Yasaman, Prandelli'nin daha önce yaptığı "Önceliğimiz lig" açıklamasına göre kurduğu ilk 11'in çeliştiği yorumunun yapılması üzerine, "Öncelik lig diye bir şey yok. Her kulvar bizim için öncelikli. Anderlecht maçının telafisi yok ama ligin var. Önümüzdeki haftalarda bunu telafi ederiz" dedi.

"Prandelli istifa ederse yönetim kurulunun tutumu nasıl olur?" şeklindeki soruya karşılık Yasaman, "İstifa etmez. Mağlubiyetler normaldir, arada bir olabilir. Galatasaray'ın konsantrasyonu herhalde Avrupa maçı içindi. Bugün maça kendilerini vermediklerini gördüm. Böyle bir sonuç olabilir ama tabii ki beklenen bir şey değil. Bugün galip gelseydik Avrupa maçı öncesinde moral olabilirdi" ifadelerini kullandı.

"İKİ GÜNDE BİR MAÇ KAYBEDİNCE HOCA GÖNDERİLMEZ"

Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak ise, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Maça iyi başladık ama sonra kötü performans sergiledik. Baştan taraftarlarımızdan özür diliyor, Trabzonspor'u tebrik ediyorum. Zor zamanlarda taraftarımız bizimle olsun, böyle günlerde takıma sahip çıkmaları lazım. Kendilerini çok seviyorum, ben de tribünden geldim. Bu çocuklar bizi iki sene şampiyon yaptılar, yine yapacaklar. Futbolcularımızı yuhalamak taraftarımıza yakışmıyor" diye konuştu.
Sneijder'in milli takımdan yorgun geldiği için Prandelli tarafından maça yedekte başlatıldığını dile getiren Albayrak, "Biz Prandelli'nin arkasındayız. Taraftarımız ne yaparsa yapsın. Taraftarlarımızın da arkasındayız, futbolcularımızın da. İki günde bir maç kaybedince hoca gönderilmez" dedi.