Hollanda'lı futbolcunun, "Cezayı kabul etmem ve ödemem mümkün değil" açıklamasının ardından Başkan Dursun Özbek de, "Bizim ceza konusunda geri adım atmamız söz konusu olamaz" mesajlarını göndermişti.

Fanatik Gazetesi'nin iddiasına göre Dursun Özbek, kulübe gelen menajer Albers'e takım bulmasını söyledi.

Olay, Sneijder'in menajeri Guido Albers'in İstanbul'a davet edilmesi ve bizzat Başkan Özbek ile görüşmesinde yaşanıyor. Sarı-Kırmızılılar'ın patronu bu toplantıda Albers'e gelecek sezon planlarını aktarıyor ve finalde şu ifadeyi kullanıyor:
"UEFA'daki son durumumuz sebebiyle Sneijder'i satabiliriz. 7.5 milyon Euro'luk bonservis (Serbest kalma rakamı) bizi rahatladır. Ona kulüp bul!"

Önce şaşırdı, sonra şaşırttı

Daha küçük problemlerin çözümü için İstanbul'a çağrıldığını düşünen menajer Albers bu çıkışa hayli şaşırırken, Özbek'e oyuncusunun kontratı ile ilgili hatırlatmalar yapmayı da ihmal etmedi!

Sneijder'in Galatasaray'da hatırı sayılır rakamlar kazandığına dikkat çeken ve "Bu iş sandığınız kadar kolay olmaz" diyen Albers, masadan şu mesajları vererek kalktı:

"Avrupa'da bu maaşlar zor. Siz sözleşmesini isteyerek uzattınız ve şimdi 'gönderelim' diyorsunuz. Ayrıca Sneijder, İstanbul'da mutlu ve tamamen işine konsantre olmuş durumda. Yine de ben bu konuda çalışacağım."