Galatasaray'da önceki akşam Kayserispor karşısında alınan yenilgiyle zirve yarışından uzaklaşmanın yankıları sürüyor. Teknik Direktör Roberto Mancini'nin "Bu takımı ben kurmadım" açıklaması ise gündemin ilk sırasındaki maddeler arasında yer alıyor. Galatasaray kurmayları ise tüm camianın şaşkınlıkla karşıladığı bu açıklamayı değerlendirdi.

Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, İtalyan teknik adamın bu sözü için, "Yalan mı, sezon başında kendisi yoktu. Elbette devre arasında transferler oldu; ama bunların oturması için zaman gerekir'' diyerek hocasına destek verdi.

“MANCİNİ'DEN MEMNUNUZ”

Genel sekreter Adnan Nas da konuyla ilgili olarak, "Mancini'nin gönderilebileceği üzerine ya tutarsa türünden iddialar ortaya atılıyor. Mancini, kendini ispatlamış bir teknik adam. Bizim kendisiyle bir sorunumuz yok. Zaten böyle bir dönemde sezon sonuna kadar böyle bir değişiklik yapmak yanlış olur.Mancini iyi bir profesyonel. Bazılarına soğuk gelebilir. Farklı bir kültürden geliyor. Biz hocamızın çalışmalarından memnunuz" ifadelerini kullandı.

Nas, maçtan sonra başkanın locasında mini bir yönetim kurulu toplantısı yaptıklarını belirterek, "Şükrü Ergün ve Mehmet Cibara arkadaşlarımız, futbolcu ve teknik heyetle sık sık bir araya gelmek gerektiğini, böyle bir iletişim biçimine takımın ihtiyacı olduğunu söylediler. Onlardan çıkan bu fikre başkan da sıcak baktı. Geçmişte Ali Dürüst'ün yaptığı gibi değil; ama zaman zaman Florya'ya giderek takıma yardımcı olmaya çalışacaklar'' dedi.

YÖNETiM ÇARŞAMBA TOPLANACAK

Son ikimağlubiyetinmoral bozukluğu yarattığını belirten Adnan Nas, ''İnanın bu ortamda konuşmak çok zor. Biz çarşamba günü Florya'da bir yönetim kurulu toplantısı yapacağız; orada pek çok şey netleşir. Ama unutulmamalı Galatasaray büyük kulüp ve bu gibi zorlukların altından kalkabiliriz. Ancak bu toplantıda Mancini'nin durumuyla ilgili bir gündem maddesi olmayacak'' diye konuştu.