Galatasaray'da beklenen Olağanüstü Kongre kararının ardından mevcut yönetimde var olup yeni yönetimde de devam edecek isimler netlik kazanmaya başladı.

Başkan Ünal Aysal, kulüp yapısı içindeki kurumsallaşmayı tamamlamak ve kendi kafasındaki yönetim kurulunu oluşturmak adına oluşturduğu zeminde yönetimle devam etme kararı içerisinde olması beklenirken kongre kararı aldı. Yönetim kurulunda üyelerden Adnan Nas, Ahmet Ocaklı, Aka Gündüz Özdemir yaptıkları konuşmada kişisel sorunları ve yorgunlukları dile getirip, ayrıca yönetim olarak birlikteliği sağlayamadıklarını bu nedenle sevgisizlik ortamının yönetim içerisinde hakim olduğu kulaktan kulağa konuşulmaya başlamıştı.

ADNAN ÖZTÜRK'ÜN DURUMU

Ünal Aysal yönetiminde iki yılda farklı çıkışları ile dikkati çeken Adnan Öztürk de bu yöneticilerin aksine, Galatasaray'ın 2 yıl öncesine göre çok daha iyi bir duruma geldiğini ve iyi gidişatın aksatılmaması gerektiğini savundu. Öztürk, sevgi ortamı kalmadığını söyleyen yöneticilere ise, "Biz buraya sevgi aramaya gelmedik. Galatasaray'a hizmet için buradayız" dedi.

Öztürk bu konuşmasının yanı sıra 2. Başkan Ali Dürüst de başarılı giden ortamın bozulmamasına dikkat çeken isimlerden biri olarak biliniyor. Ali Dürüst, Ünal Aysal ile yaptığı görüşmede "Başkan şu an iyi gidiyoruz. Mükemmeli arıyorsun ama iyiyi de kaybedebilirsin" Liderbahis dediği öğrenildi. Ancak yönetimde yorgun olduğunu söyleyenlerin ağır basması üzerine Ali Dürüst, "Madem öyle, başkanın önünü açalım" çıkışını yaptı.

Yöneticilerin bu konuşmasının ardından seçim kararı almaya niyetli olan ve yaklaşık 3 aydır yeni yönetim kurulu için camia içindeki bazı isimlerle görüşen başkan Ünal Aysal, olağanüstü kongre kararı aldıklarını ve bunun duyurulmasını ifade etti.

BIRAKACAK İSİMLER

Olağanüstü seçim kararı sonrasında bu yönetimden Ali Dürüst, Adnan Öztürk, Celal Gürcan, Refik Arkan, Abdürrahim Albayrak ve Ali Gürsoy gibi isimlerin Ünal Aysal'ın listesinde olmayacakları konuşulmaya başlandı.

YENİ KATILACAK İSİMLER...

Ünal Aysal'ın yeni ekibinde ise şu isimlerin yer alması bekleniyor;

"Adnan Naz, Sedat Doğan, Emir Sarıgül, Haldun Üstünel, İsmail Sarıkaya, Oğuz Altay, Saffet Ulusoy."

Galatasaray Yönetimi olağanüstü kararını basın yoluyla ilan ettikten sonra tüzüğe gore 18 gün sonrasında seçim tarihini belirleyebilir. Kararın ilanının ardından 15 ile 30 Haziran tarihleri arasında seçim kararı alınması bekleniyor.

DHA