Bazı kulüp üyelerinin istediği bu istek sonrası gözler Burak Elmas yönetimine çevrilmişti.

Galatasaray yönetim kurulu sözcüsü Remzi Sanver, "Disiplin kurulumuz, eski başkanımız Mustafa Cengiz ve yönetimi hakkında oy birliğiyle ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Yönetim kurulumuz da oy çokluğuyla ceza tayinine gerek olmadığına karar verdi." dedi.

"TAKIMIMIZIN MENFAATLERİNİ GÖZETEN ADİL VE HAKKANİYETLİ ADIMLAR ATTIK"

GZT Giresunspor maçında Brezilyalı futbolcu Marcao'nun Kerem Aktürkoğlu'na yaptığı hareketle ilgili de konuşan Sanver, "Bir sporcumuzun Giresunspor maçındaki spor etiğine ters davranışı üzerine olacak. Sıklıkla vicdan hürriyetini savunuyoruz. Bu hürriyetin temel şartlarından biri de doğruya doğru yanlışa yanlış demeyi bilmektir. Yani başkası yapınca yanlış olan, biz yapınca doğru olmaz. Onun için sporcumuzun davranışını tevil yoluna gitmedik. Daha önce bir vesileyle ifade ettiğim gibi spor kulüpleri sporcularının sadece bedensel gelişmelerinden değil ahlaki olgunlaşmalarından da sorumludur. Bunun elbette Galatasaray için de geçerli olduğunun bilincindeyiz. Zaten bunun için de bu bilinci bu olayda ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz. Kulübümüzün kurumsallığına ve iç ilişkiler hiyerarşisine uygun biçimde hem Galatasaray'ın değerlerini hem de takımımızın menfaatlerini gözeten adil ve hakkaniyetli adımlar attık. Başka bir deyişle yanlışa doğru demek ilkesizliğine düşmedik ama oyuncumuzun yaptığı yanlışın Galatasaray'a zarar verme sürecine dönüştürülmesine de müsaade etmedik. Aslında bu süreçte yaşananlar Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki yapısal, kişiler kaynaklı sorunların vahametini bir kere daha ortaya koydu" ifadelerini kullandı.

YÖNETİM KURULUMUZLA, FATİH TERİM ARASINDAKİ AÇIK, GÜVENE DAYALI VE AHENKLİ BİR İLİŞKİ VAR"

Başkan Burak Elmas ile Teknik Direktör Fatih Terim arasındaki ilişki hakkında yapılan eleştirilere cevap veren Remzi Sanver, "Yönetim kurulumuzla, Teknik Direktörümüz Fatih Terim arasındaki açık, güvene dayalı ve ahenkli ilişkinin altını çizmek isterim. Bu olması gerekendir. Kulüp yönetimi olarak sadece futbolda değil her spor branşında hocalarımızla bu ilişkiler kuruyoruz, kurmak zorundayız. Zaten kuramadığımız noktada da ilişkiyi bitirir, kurabileceğimiz hocalarla çalışırız. Fatih hocamız futbolun sadece Türkiye'de değil, dünyada önde gelen simalarındandır. Biz kendisine güvendik, sporcularımızı emanet ettik. Eğitimden gelen ve üniversite yöneticiliği yapmış bir insan olarak söylüyorum öğrencilerinizin eğitimini bir hocaya emanet edersiniz. Daha sonra her gün o hocanın sınıftaki işine karışmazsınız. Hoca yaptığı işin hesabını eğitim yılı sonunda hatta eğitim uzun soluklu bir süreçtir. Bazen birkaç eğitim yılı sonra verir. Fatih hocamızın günü geldiğinde bu hesabı hem yönetimimize hem de Galatasaray camiasına en iyi şekilde vereceğine dair inancımız tamdır. Aynı şekilde biz de yönetim olarak sportif kararlarımızın sonuçlarının hesabını genel kurulumuza ve Galatasaray camiasına vereceğiz. Başkanımızla hocamız arasındaki yıllar öncesine dayanan dostluktan yahut Fatih hocanın Galatasaray Divan Kurulu Üyesi kıdemli bir Galatasaraylı olmasından yola çıkarak ya da bilemediğimiz başka şekilde Fatih hocaya teknik direktörlüğün ötesinde Galatasaray yönetiminde rol biçen yorumların gerçeklikte karşılığının bulunmadığını da altını çizmek isteriz. Tabiatıyla dileyen dilediği yorum yapmak da serbest. Herkesin üslubu da kendine aittir" açıklamasında bulundu.

(Fotomaç)