Tugay Kerimoğlu, Galatasaray'ın deplasmanda Alanyaspor'u 3-2 mağlup ettiği maçın ardından açıklamalarda bulundu. 

Tivibu Spor'da konuşan Tugay Kerimoğlu Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı için gündem belirleyici ifadeler kullandı. 

'Galibiyette Sinan'ın ve kulübenin çok etkisi vardı'

Galatasaray'ın Alanyaspor deplasmandaki kritik galibiyetini değerlendirerek sözlerine başlayan Tugay Kerimoğlu, "Maça iyi başlayan bir Galatasaray vardı. Devreyi 2-1 önde kapattı. İkinci bölümde Alanyaspor risk aldı ve Galatasaray'a korku yaşattı. Bunu lider Galatasaray'a karşı yapıyorsanız, ben sorarım... Neden bunu sezon boyunca yapmadınız? Galibiyette Sinan'ın ve kulübenin çok etkisi vardı. 'Galatasaray kazanırsa Beşiktaş maçı final olur' demiştim... Lig şu anda oraya doğru gidiyor" ifadelerini kullandı. 

'Belhanda çok etkisiz'

Belhanda'yı eleştiren Kerimoğlu, "Belhanda çok etkisiz. Galatasaray'ın orta saha ikilisi değişmeyecektir. Fernando - Donk ikilisi sezon sonuna kadar devam edecektir. Selçuk'a şans vermiyorum. Oyundan çıkan futbolcular tepki veriyor. Bu nedir? Aynanın karşısına geçeceksin, kendini sorgulayacaksın! Rodrigues son iki haftada yok! Bu tarz oyunculardan beklenti fazla. Belhanda'nın bu dönemlerde sorumluluk alması lazım" diye konuştu.

Ali Ece'den Rodrigues ve Belhanda'ya eleştiri

Rodrigues'in form düşüklüğünün nedeninin Belhada merkezli olduğunu vurgulayan Ece, "Rodrigues maç içerisinde maçtan çok kopuyor. Rodrigues'in form düşüklüğü Belhanda merkezli. Belhanda topu ayağına alıyor, karar verene kadar mevsim değişiyor. Belhanda'ya rakipler Galatasaray'da olduğu için saygı duyuyor! Ligde kötü durumda olan takımlarda olsa işi zor! Belhanda'da ruhsal çöküntü var. Belhanda'nın savunma önündeki performansı daha iyiydi" açıklamasında bulundu.