Avusturya'nın başkenti Viyana'da doğan Yusuf Demir'i sonradan oyuna girmesine rağmen Kasımpaşa maçında gösterdiği performanstan sonra herkes A Milli Takımımızda oynama durumunu merak etmeye başladı.

Taraftarlar, "Yusuf Demir'in Türkiye A Milli Takımı'nda oynama şansı var mı?" sorusunu araştırmaya başladı.

TÜRK MİLLİ TAKIMINDA OYNAMA ŞANSI KALMADI

19 yaşındaki futbolcu, altyapılar olmak üzere A Milli Takım dahil tercihini Avusturya'dan yana kullandı. Yusuf Demir, toplam 4 defa Avusturya Milli Takımıyla görev aldı. FIFA'nın talimatlarına göre genç oyuncu 3 kezden fazla bir milli takımın formasını giyerse başka bir ülkenin milli takımında oynama şansı kalmıyor.

YERLİ STATÜSÜNDE OYNAYABİLİR Mİ?

TFF'nin statüsüne göre genç oyuncu, 2015-2016 sezonundan sonra milli takım tercihini Avusturya'dan yana kullandığından dolayı yerli statüsü hakkını kaybetti. TFF, 7 sene önce çıkardığı talimatla gurbetçi futbolcuların milli takım tercihinde 2015-16 sezonunu sınır olarak belirlemişti. Bu nedenle Yusuf Demir, Galatasaray'da yabancı futbolcu statüsünde forma giyiyor.

TERİM'İN KURALI YOLU KAPATTI

TFF Başkan adayının son görüntüsü Galatasaraylıları kızdırdı TFF Başkan adayının son görüntüsü Galatasaraylıları kızdırdı

Radyospor'un haberine göre; Galatasaray'ın yeni transferi Yusuf Demir gibi 2015-2016 sezonundan sonraki gurbetçi oyuncuların yolunu Fatih Terim kapadı. Terim, Türkiye Futbol Direktörü olduğu dönemlerde, 14 yerli ve 14 yabancı kuralını getirmiş ve bu kararları Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) onaylatmıştı. Deneyimli teknik adam, Haliç Kongre Merkezi'nde verdiği demeçte "Yapılan düzenlemeyi 14 yabancı değil 14 yerli kuralı olarak görmek lazım" demişti. Süper Lig takımları aldıkları her yabancı için yerli teşviği adı altında TFF'ye ödeme yapacaktı ancak kısa süre sonra bu uygulama da ortadan kaldırıldı.