Asbaşkan Yusuf Günay kılıcını çekti. Fatih Terim’in 4 isim vererek yaptığı “Transfer istiyorum” açıklamasına karşılık olarak; "Galatasaray'ın menfaatleri her şeyin üzerindedir. Transfer yapmak için transfer yapmak asla kabul edeceğimiz bir durum değil. Galatasaray'ın menfaati her şeyin üzerinedir. UEFA'nın Finansal Fair Play kurallarına uyarak bu dönemi de bitereceğiz” ifadelerini kullandı.

TERİM'DEN TELEFON TRAFİĞİ

Fatih Terim önce Abdürrahim Albayrak’ı sonra da Başkan Mustafa Cengiz’i arayarak, Günay’ın bu açıklamasıyla ilgili bilgileri olup olmadığını sordu. Albayrak bilmediğini söyledi. Başkan’ın cevabı ise, “Yanlış bir şey söylememiş…” oldu.

Gelen bilgiler ise bu açıklamanın arkasında kulübe giren 250 milyon TL’lik kredinin yattığı iddia edildi. O iddianın sahiplerine göre onaylanan kredi, kulübün hesabına yattı. Bunun üzerine Başkan Mustafa Cengiz, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ’ı, İrfan Can ve Visca’nın transferi için TT Stadı'na kahve içmeye davet etti.

Bu bilgi ise önce Kaan Kançal’a. Daha sonra da Yusuf Günay’a ulaştırıldı. Kançal, o paranın transfere harcanamayacağını çünkü yeri olduğunu söyledi. Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmayı hatırlattı. Günay ise daha sert çıktı. “Olmaz. Buna izin veremem” dedi. Sonra da hızını alamayarak kulübü karıştıran o açıklamayı yaptı.

Terim’in yaptığı transfer açıklamasından sonra Yusuf Günay, Mustafa Cengiz’den acil yönetim kurulu toplantısı talep etmişti. Bu talep sonrasında gündeme Cengiz yönetiminin Terim’in istifasını isteyeceği hatta kovacağı iddiaları düşmüş. Ancak daha sonra Başkan Cengiz yaptığı açıklamalarla ortamı soğutmuş, Terim de geri adım atmıştı.

(Fotomaç)