MHK eski başkanı Yusuf Namoğlu, Haber Global'de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

"KORUMA YAPIYORMUŞUZ GİBİ BİR ALGI..."

Galatasaray - Konyaspor maçından sonra bir algı yaratılmaya çalışıldı. Sanki biz açıklama yaparken bir kulübü korumak için yapıyoruz gibi bir algı yapıldı. Kulüpler Birliği de yanlış bir bildiri yayınladı.

"VAR OLSA, G.SARAY TURLARDI"

Galatasaray'ın Benfica ile oynadığı turda, Türk Telekom Stadyumu'nda verilen penaltı ve Luz Stadı'nda verilmeyen gol var. Bu iki hata Galatasaray'ı UEFA Avrupa Ligi'nden eledi. Bazı kesimler çıkıp Avrupalı hakem istiyoruz diyordu değil mi? Ivan Bebek'e uzun süre görev verilmedi, bu sene maç verdiler. Ancak onun da klasmanı düştü. Hakemliği bitmedi bunu herkes bilsin. Bir maçta bir hakemin, hakemlik kariyeri bitmez. Bu da en somut örneğidir. Avrupa'da da hakemler hata yapıyor ama bizde hakemler hata yapınca Avrupalı hakemler isteniyor. Avrupalı hata yapınca susuyoruz. Niye kimse, "Ey UEFA hakem komitesi, bize niye bu adamı gönderdin" diye sormuyor? Eğer UEFA Avrupa Ligi'nde VAR kullanılsaydı, bana göre Galatasaray tur atlayacaktı.

"IFAB'A %100 UYULMUYOR"

Bazı ülkelerde bugün oynanan sistemde IFAB'a %100 olarak uyulmuyor. Mesela bir pozisyonda VAR, hakemi çağırmıyor hakem de gitmiyor. Ondan sonra da medya çıkıyor 'VAR ne için var?' yazıyor. Medyadan sonra kulüp başkanları ve hocaları çıkıyor, "Bu pozisyona neden bakılmadı?" diyor. Neticede bu bakmaların çoğaltılması isteniyor.

Kaynak: Sporx