Sarı kırmızıların unutulmaz oyuncularından Erdal Keser'den konuyla ilgili ezber bozan sözler geldi.

"Galatasaray ruhuna ve terbiyesine uymaz"

Olayı güzel göstermenin imkansız olduğunu söyleyen Erdal Keser, "Milyonlarca kişinin önünde böyle bir tecrübeli oyuncuya 'sus' hareketi yapması Galatasaray ruhuna ve terbiyesine uymaz. Bunu dile getirmemek olmaz" dedi.

"Kerem Aktürkoğlu yüzde 70 haksız"

Yaşanan kavgada yüzde 70 olarak Kerem Aktürkoğlu'nu haksız bulduğunu belirten Keser şöyle konuştu: "Genç bir futbolcunun Galatasaray terbiyesi almış olsa kendisinden büyük bir oyuncuya her zaman saygılı olması gerekir. Böyle sus hareketi yapması ayıp. Bu Galatasaray terbiyesine uymaz. Bana göre yüzde 70 hata Kerem'de. Marcao'nun hareketi kabul edilemez. Ancak onu oraya getiren olayı bir Galatasaraylı olarak dile getirmek mecburiyetindeyim. Olmaz öyle şey."

"Teknik heyet suçlu"

Sahada oynayan her futbolcunun Galatasaray terbiyesini bilmesi gerektiğini ve bunu göstermesi gerektiğini vurgulayan Keser, "Teknik heyet burada suçludur. İki oyuncunun arasında husumet olabilir. Ama bu idmanlarda çözülmelidir. Maalesef teknik heyet böyle şeylerde dikkat etmesi lazım. Nasıl bir genç futbolcu böyle tecrübeli bir oyuncuya hareket yapabiliyor" diye konuştu.

"Kerem'in provokatör olduğunu kimse göz ardı etmesin"

Keser, Marcao'ya verilecek ceza için şu yorumu yaptı: "Marcao kesin cezasını almak mecburiyetinde. Ancak Kerem'in bu işi başlattığını ve provokatörü olduğunu da kimse göz ardı etmesin. Bunun Galatasaray terbiyesine uymadığını da bir kere daha dile getirmek istiyorum. Öyle bir genç oyuncu milyonların önünde tecrübeli oyuncuya 'sus' hareketi yapamaz. Bütün dünya konuşuyor 'Galatasaray'da neler oluyor?' diye. Bunun başlangıcı Marcao'nun hareketi değil Kerem'in o işareti yapması."

(Ajansspor)