Galatasaray'ın eski 2. başkanı Adnan Öztürk'ün kulüp disiplin kuruluna yazılı başvuruda bulunarak, eski başkan Adnan Polat tarafından 'başkan kontenjanı'ndan kulübe üye yapılan Öz'ün üyelikten çıkarılması için dilekçe ile başvurduğu öğrenildi.

Öztürk, halen yurt dışında kaçak konumunda bulunan Öz'ün üyelikten çıkarılması için dilekçesinde şu ifadeyi kullandı:

"Saygıdeğer Disiplin Kurulu Başkanı ve üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti ve değerlerine son derece bağlı olan ve görevleri başında bu değerleri korumak ve koruyacak gençler yetiştirmek olan kulübümüzün tüm sevenleri ama en başta genel kurul üyeleri tarafından sahip olduğu değerler çerçevesinde korunmak zorunda olduğu malumunuzdur.

04.05.2010 tarihinde, dönemin başkanı Adnan Polat tarafından, başkan kontenjanından üye yapılmış 15286 sicil nolu Zekeriya Öz isimli üyenin, kulübün herhangi bir değerini temsil etmek ve korumaktan yoksun olması, aksine Türkiye Cumhuriyeti tarafından terör örgütü olarak adlandırılan bir yapı ile birlikte anılıyor olması kanaatimce kulübümüzde üye olarak kalmamasını gerektirmektedir.

İsmi geçen üyenin kulübümüzle olan üyelik ilişkisinin sona erdirilmesi için gerekli araştırmanın yapılarak, gereğinin yerine getirilmesini saygılarımla arz ederim."

Şimdi şikeye 'kumpas' deyip operasyon yapıyorlar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü "Şikede kumpas" soruşturması kapsamında 28 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Soruşturma çerçevesinde "terör örgütü kurmak", "terör örgütüne üye olmak", "yasa dışı dinleme" gibi iddialara yönelik 6'sı tutuklu 64 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

Karar doğrultusunda İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 28 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 38 kişi gözaltına alındı.