Akhisarspor 57. dakikada Manu ile öne geçerken, Galatasaray'a galibiyeti getiren goller 80. dakikada penaltıdan Sinan Gümüş, 88. dakikada Feghouli ve 90+4. dakikada Diagne'den geldi. Galatasaray'da Diagne, 65. dakikada kullandığı penaltı atışını gole çeviremezken, Akhisarspor'da Miguel Lopes 79. dakikadaki penaltı sonrasında yaptığı itirazlar nedeniyle kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

FATİH TERİM'DEN HAMLELER

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Çaykur Rizespor karşısında sahaya sürdüğü ilk 11'de 3 değişikliğe gitti.

Terim, Rize deplasmanında görev verdiği Donk, Fernando ve Nagatomo'nun yerine bu karşılaşmada Selçuk İnan, Belhanda ve Linnes'e şans tanıdı.

Kalede Muslera'yı oynatan Terim, savunma dörtlüsünde Mariano, Marcao, Luyindama ve Linnes'e görev verdi. Savunmanın önünde Ndiaye ve Selçuk İnan, kanatlarda ise Feghouli ve Onyekuru'ya şans tanıyan Terim, forvetin arkasında Belhanda'yı, ileri uçta Ndiaye'yi görevlendirdi.

AKHİSARSPOR'DAN 2 DEĞİŞİKLİK

Akhisarspor Teknik Sorumlusu Cem Kavçak, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'ye 2-1 yenildikleri maçın kadrosundan 2 değişikliğe gitti.

Kavçak, Fenerbahçe maçında görev verdiği Bokila ve Aykut Çeviker'in yerine Kadir Keleş ve Lopes'i sahaya sürdü.

Akhisarspor, final müsabakasına, Fatih Öztürk, Vrsajevic, Rotman, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Güray Vural, Lopes, Zeki Yavru, Sissoko, Barbosa, Manu ilk 11'i ile çıktı.

ONYEKURU AĞLARI BULDU, BAYRAK HAVADA!

İki takım da karşılaşmanın ilk yarısında yaptıkları pas hataları ile pozisyon bulmakta zorlanırken, ağları bulan toplarda da karar ofsayt oldu.

Galatasaray'ın 10. dakikada Onyekuru ile ağları bulduğu pozisyonda ofsayt bayrağı kalktı. Belhanda'nın ara pasında soldan ceza sahasına sokulan Onyekuru, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ancak gol geçerlilik kazanmadı.

GALATASARAY'IN İLK YARIDA İSABETLİ ŞUTU YOK

Karşılaşmanın ilk yarısı boyunca rakip yarı alanda etkili olamayan Galatasaray, Belhanda, Feghouli, Onyekuru ve Diagne'nin etkisiz görüntüsünün de etkisiyle isabetli şut bulmadan soyunma odasına gitti.

Akhisarspor ise orta sahada kazandığı toplarla hızlı hücumlara çıksa da, son paslarda ve son vuruşlarda yaptığı hatalar nedeniyle ağları bulamadı. İki takım soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

G.SARAY ETKİLİ BAŞLADI: DİREK!

Galatasaray karşılaşmanın 2. yarısına daha etkili başladı ve 50. dakikada Onyekuru yaptığı güzel vuruşta takımını üstünlüğe yaklaştırdı.

Diagne'nin pasında topla buluşan Onyekuru, iki rakibinin arasından sıyrılıp ceza sahası çizgisinin hemen gerisinden vuruşunu yaptı ama yan kale direğinden dönen top direkten döndü.

AKHİSAR ÖNCE KAÇIRDI, SONRA ATTI!

Akhisrspor da mücadelenin 2. yarısına hücumda daha etkili başladı. Ege temsilcisi, 52. dakikada önemli bir pozisyon buldu ancak değerlendiremedi, 56. dakikada ağları buldu.

Önce 52'de sağ çaprazdan Zeki'nin kullandığı serbest vuruşta Miguel Lopes kale önünde müsait durumda kafa vuruşunu yaptı ama top yandan dışarı gitti. 56. dakikada ise Güray, Luyindama'nın sağından atıp solundan geçerek süratle ceza sahasına sokuldu ve ters tarafta müsait durumda olan Manu'ya aktardı pasını. Manu da düzgün bir vuruş yaparak fileleri havalandırdı ve takımını öne geçirdi.

PENALTI TARTIŞMALAR ARASINDA KAÇTI!

Galatasray karşılaşmanın 62. dakikasında penaltı kazandı. Soldan ceza sahasına sokulmak isteyen Linnes, çizgi üzerinde Barbosa'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve maçın hakemi Suat Arslanboğa penaltı noktasını gösterdi.

Topun başına Diagne gelirken, kulübeden Fatih Terim ve ekibi Selçuk İnan'ın penaltıyı kullanmasını istedi. Ancak Senegalli oyuncu kendisi kullandı ve kaleci Fatih Öztürk'ü geçemedi.

VAR, PENALTI, TARTIŞMALAR, KIRMIZI VE GOL!

Galatasaray, 75. dakikada Diagne'nin yerde kalmasının ardından bir kez daha penaltı bekledi. Savunma arkasına doğru atılan topa hareketlenen Diagne, ceza sahası içinde Miguel Lopes'in arkadan yatarak yaptığı hamle sonrasında yerde kaldı. Galatasaraylı oyuncular penaltı bekliyor ama Suat Arslanboğa oyunu devam ettirdi. Ardından VAR'dan izleme önerisi geldi ve Arslanboğa, VAR ekranında yaptığı incelemenin ardından penaltı kararı verdi. Penaltı kararının ardından Miguel Lopes çok ciddi itirazlarda bulununca üst üste 2 sarı kart görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Penaltı atışını kullanmak üzere bu sefer topun başına geçen Sinan Gümüş, sağ köşeye yerden yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı.