Son zamanlarda hakkında çıkan birçok olumsuz haberin ardından Emmanuel Eboue için sevindirici haber geldi.

Goal kaynaklarının edindiği bilgiye göre, bir dönem Arsenal ve Galatasaray formaları giyen Fildişi Sahilli yıldız Gana Ligi ekiplerinden Asante Kotoko'nun teknik direktörü olmak için haber bekliyor. Gana Ligi'nin önemli takımlarından birisi olan Asante Kotoko, Paa Kwesi Fabin ile yolları ayırdıktan sonra takımın başına geçmek isteyen antrenör adaylarından CV istemişti.

35 yaşındaki Eboue'de, Aralık ayından bu yana kendisine 14 yaş alt takımında görev veren Galatasaray'dan ayrılıp teknik direktörlüğe adım atma yolunda Gana'da bulunmanın heyecan verici olacağını yineledi.

Ashh FM'e verdiği demeçte, "Kotoko'nun teknik direktörü olursam çok mutlu olacağım. Bu benim hayalim. Kotoko'nun genç takımlarını geliştirebileceğime inanıyorum. CV'mi kulübe göndermek istiyorum. Kotoko'yu uzun zamandır tanıyordum ve Premier Lig'de Arsenal için oynadığım sırada onları izliyordum. Ayrıca tutkulu taraftarlarını da yakından tanıyorum." dedi.

''Yardım etmeye hazırım''

Kendisinin teknik direktör seçilmediği taktirde alt yapılarda görevlendirilmesininde mutluluk vereceğini söyleyen Eboue, "Gana'nın çok fazla yeteneği var ama onları nasıl kullanacakları konusunda ıskıntılar yaşıyorlar, bu yüzden yardım etmeye hazırım. Teknik direktör seçilemezsem, alt yapılarda sorumluluk alabileceğimi düşünüyorum." diye ekledi.