Skandallarla, olumsuzluklarla dolu sezon bitti diye rahatlamışken tüm dünyaya son Milli Takım olayıyla tekrar rezil olduk. Futbolun çok uzun zamandır yönetilememesi sonucu halimiz Barcelona’da oynayan futbolcumuzun en deneyimli gazetecilerimizden birine saldırması, etrafa küfürler yağdırması noktasına geldi. Arda Turan artık hiçbir şekilde savunulamaz. Barcelona hepimizi susturdu. Arda Turan Barcelona’ya gittiği için kendini bu kadar dokunulmaz gördü. Evet Barcelona’ya gittiği için sustuk. Hepimizde hatalar var demek oluyor bu tabii.

Ülkemizde sezonun nasıl bittiğine bakarak konuya tekrar dönelim. Konular farklı gözüküyor ama aslında bağlantılı hepsi birbirine. Saldırıya uğrayan gazeteci kendisine saldıran futbolcuların ayağına götürüldü daha yakın tarihte. Ödül verir gibi birkaç maç cezayla oynamaya devam ettiler. Bu disiplin zaafını gören Tallisca Beşiktaş- Fenerbahçe derbisinde hareket yaptı. Ortada bir futbol yönetimi olmadığı için Tallisca’ya da ceza veremediler çünkü aynı Federasyon gazeteciye saldıranlara ceza veremedi. Balon şişti şişti ve uçakta öyle bir patladı ki!

Konuya dönecek olursak Barcelona’ya gittikten sonra Arda Turan’a kendisini dokunulmaz görme şansını verdik daha önce dediğim gibi. Bir takıma kiralık gitme ihtimali olduğu zaman’’ Galatasaray’ın teklifi komikti’’ demişti. Hiçbirimiz’’ Sen Galatasaray’ın en aşağı kademelerinden çıkmış bir insansın. Galatasaray’dan teklif gelmesini hayal edemeyen milyonlarca insan var. Sen nasıl herkesin önünde’’ teklif komikti’’ dersin’’ diyemedik. Milli Takım’da neler olduğunu kimse hala açıklayamıyor. Fatih Terim’’ içime sinmedi’’ dediği halde milli takıma almak zorunda kaldı devreye önemli kişiler girdi biliyorsunuz. Ne değişti? Futbolcusundan küfür yiyen Başkan ve futbol direktörü konumuna düştüler. Her bakımdan üzücü. Bakın bu gerçek imza diye espri yaptıkları günleri kimse unutmadı! Maçtan sonra Fatih Terim görevde kalma ısrarını sürdürürse tamamen trajikomik duruma düşecek. Bunu bildiği için bence artık bırakacak.

Futbolu yönetemeyen Federasyon zaten artık kalsa ne olur? Kalmasa ne olur? Daha büyük problem var. İzmir Marşı’nı siyasi marş zanneden bir Federasyon Başkanı adayıyla karşı karşıyayız. Beşiktaş’ı batıran Yıldırım Demirören sonrası İzmir Marşı’nı siyasi marş zanneden Rıdvan Dilmen Federasyon Başkanı olursa eyvah ki ne eyvah! Futbolda Mlli Takım’ı yürekten destekleyen yüzdesi kaç acaba? Anket yapılsa fena olmaz. Çok merak ediyorum. Eserleriyle gurur duysunlar! Hayırlı Ramazanlar.