Öncelikle küfrün doğru bir şey olmadığını, savunulacak bir şeyin olmadığı ve edilmesinin doğru olmadığını belirtmek istiyorum.

"Bana şiirlerinde küfür etme diyorlar usulsüz; lan bu kadar orospu çocuğunu nasıl anlatayım küfürsüz?" 

Sevgili Can Yücel'in bu alıntısıyla birlikte yazıma başlıyorum. Tabi ki küfür olmasın, tabi ki futbolcular küfür yemesin. Ancak Volkan Demirel bu arkadaşın ne kadar futbolcu ne kadar provakatör olduğunu sorgulamak gerekiyor. Yıllardır "ben buranın ağasıyım" tavırlarıyla her futbolcuya kafa tutan, rakip kim olursa olsun karşı takımı tahrik eden, küfürlerinden bol bol esintiler duyduğumuz birisi Volkan Demirel ve bunların ardından ona tepki olmaması zaten anormal olur. Volkan Demirel bugün Mars'a gitse, orada bile tepki görür. Tabi ki küfür olmasın özellikle Milli maçlarda hiçbir küfür olmasın ama Volkan Demirel de kendisine sorsun, "nereye gidersem gideyim neden bana küfür ediyorlar?" diye.

Deplasman maçında takımı öndeyken kendisine gelen topu poposuyla tutan, rakip taraftarlara cinsel organını tutup "kasığım ağrıyordu" diyen, Milli maçta takım arkadaşı olan Emre'nin yanına gelmesiyle kendisine tepki gösteren taraftarlara küfür eden, saha içerisinde yatan Demba Ba'ya nasıl olduğuna soran takım arkadaşına kızarak Ba'ya küfür eden, gazetecileri evinden aldırabileceğini söyleyen ve rakip futbolcusuna köpek olduğunu söyleyeyen biri olan Volkan Demirel'in bu tepkileri neden gördüğünü sorgulamak çok yersiz olur. Tabi ki tepkiler olmasın, tabi ki küfürler olmasın ama Volkan Demirel bunları yaptıktan sonra nasıl olmasın? Biri bana bunu açıklasın..

Kaldı ki dün çok ama çok küçük bir kitlenin yani iki elinin parmağını geçmeyecek şekilde gelen tepkilerin Volkan Demirel için sorun olması bana komik geldi. Volkan Demirel gittiği her stadyumda bundan çok daha fazlasını görüyor. O tepkilere provakasyonla cevap veren veya yaptığı provakasyonların ardından tepkiler gören Volkan Demirel'in sırf bir iki kişi kendisine küfür etti diye maçtan oynamak istememesi bana komik geldi. Fenerbahçe forması altında bu tepkilere provakasyonla cevap vermek kolayken Milli takım forması altında kaçmayı tercih etmiş.. 

Peki kendisine küfür edildiği gibi komik bir bahaneyle Milli maçtan kaçan Volkan Demirel, gerçekten böyle durumlara bu kadar hassas bir futbolcu mu? Bir sabıkasına bakalım;

- Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelirken Lincoln'e saldırdı. Brezilya futbolcuya saldıran Volkan, maçın ardından yıldız oyuncunun kendisine küfür ettiğini söyledi.

- Euro 2008'de Çek Cumhuriyeti karşısında Koller'i itti. Bunu neden yaptığını kimse anlayamadı ve oyuncu değişikliği hakkı biten Türkiye'de kaleye Tuncay Şanlı geçti.

- Galatasaray taraftarlarına karşı cinsel organını tuttu ve bu hareketi için bile kendisini savundu. "Kasığım ağrıyordu."

- Galatasaray'a karşı oynanan karşılaşmada topu poposuyla tuttu ve maç sonu bu hareketin dalga geçmek için yapmadığını dile getirdi.

- Takımının yaşadığı şampiyonluğun ardından "Sahaya giren Cimbomlu olsun" dedi ve küfürlü tezahüratı başlatan isim oldu.

- Tuvaletlerini eleştirdiği Orduspor Stadyumuna yeniden gittiği zaman "tuvalet yapıldı Volkan" diyen taraftara "tamam şimdi sıçacağım, rahat ol" dedi.

- Rüştü'nün yedeği olarak çıktığı Galatasaray maçında oyunda olmamasına rağmen sahaya atılan telefonu kulağına götürüp, telefonda konuşuyormuş gibi yaparak, taraftarı tahrik etti.

- Şike yapmadığını söylemek için katıldığı canlı yayında Tomic'e küfür ettiğini söyledi. 

- Milli Takım Avusturya kampında bir gazeteciye dayılandı. "Seni evinden aldırırım" diye tehdit etti.

- Galatasaray maçında Galatasaray kaptanı Sabri Sarıoğlu ile kavga etti. Sabri'nin boğazını sıktı.

- Trabzonspor kalecisi Onur Recep Kıvrak ile kavga etti ve yine kendisiyle özdeşleşen boğaz sıkma hareketini yaptı.

- Süper Lig maçının ardından rakip futbolcu Yalçın Ayhan ile tartıştı. Yalçn Ayhan'a küfürler yağdırdı.

- Galatasaray derbisinde sahaya atılan su şişesini alıp, taraftara atıyormuş gibi yaptı ve bir anda futbolcu olduğu aklına gelerek atmadı.

- Saha içinde Tolga Zengin ile kavga etti. Tolga Zengin'in o sıralar tedavi gören annesine küfür etti.

- Kasımpaşa maçında Uche ve Adem Büyük ile kavga etti.

- Galatasaray maçında Didier Drogba ile itişi kakıştı, Sneijder ile de kavga etti.

- Süper Kupa maçında son penaltıyı tuttuktan sonra Felipe Melo'nun üzerine atlayarak sevindi. 

- Süper Kupa maçı sonrası Felipe Melo'ya köpek dedi. 

- Trabzonspor maçında takımının attığı golde poposunun üzerinde zıplayarak sevindi ve rakip taraftara kol hareketi çekti. 

- Kendi kalesinin önünde yatan Demba Ba'ya nasıl olduğuna soran arkadaşına Ba'ya küfür ederek, onu boş vermesini istedi.

- ve son olarak; Daha büyük bir tepki gördüğü Hırvatistan'a karşı oynanan Milli maçta takım arkadaşı Emre ile beraber tribündekilere küfür ederek karşılık verdi. O zaman kaçamadı..

Bunlar bildiklerimiz, bir de kameraların göstermediği ve perde arkalarında yaşanan olayları düşünmek gerek. Hal böyle olunca Volkan Demirel'e yapılan o tepkilerin doğru olmadığını düşünmek mümkün mü? O tepkiler ve o küfürler tabi ki olmasın ama yukarıdaki sabıkasına bakınca normal olduğunu söylemek lazım. Can Yücel'in yukarıda yazdığım alıntısıyla bu yazıyı bitiriyorum. Volkan Demirel'in demlediği çayı içmem ve umarım bir daha Türkiye Milli takım formasını giymez.. Türk futbolu kendisinden kurtulduğu gün daha güzel olacaktır..