Galatasaray, İsviçre'de "Türk Robben" lakabını alan Mehmet Maniş ve Antalyaspor forması giyen Doğukan Sinik'in peşinde.

Hemen hemen her basın toplantısından sonra futbolcuların geçmişine değil geleceğine yatırım yapmalıyız diyen ve yönetime açık bir mesaj gönderen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in iki genç yeteneği yakından takip ettiği ortaya çıktı. 

BASEL YÖNETİMİ 1 MİLYON EURO İSTEDİ

Kulübün geleceğine yatırım yapma adına scout ekibini harekete geçiren deneyimli çalıştırıcının İsviçre ekibi Basel’in alt yapısında yetişen Mehmet Maniş’i beğendiği öğrenildi. Galatasaray’ın pazarlık masasına oturduğu Basel yönetiminin, bu transfer için 1 milyon euro talep ettiği bildirildi. Sol ön ve forvet hattında oynama yeteneğine sahip olan ve oyun tarzıyla Hollandalı eski yıldız futbolcu Arjen Robben’e benzetilen 18 yaşındaki Mehmet, Türkiye U19 takımında da forma giyiyor. Genç yıldız adayının, Elit Lig’de 13 maçta 6 gol 6 asist yapması, Galatasaray teknik heyetinin takdirini topladı.

DOĞUKAN’DA TOP TERİM’DE OLACAK

Galatasaray’ın kancayı taktığı ikinci genç yetenek ise Antalyaspor’da oynayan Doğukan Sinik. Daha önce Bülent Korkmaz’ın şimdi ise Stjepan Tomas’ın banko isimlerinden biri olan Doğukan 20 yaşında olmasına rağmen olgun futboluyla göz doldururken, 14 yaşında babasını kaybeden genç futbolcunun saha içerinde biraz agresif olması Terim’in mentör yanını ön plana çıkaracak. Geçtiğimiz sezon 35 maçta forma giyen Doğukan, 2 asist yapmıştı.

Diriliş Postası