Hull City'den Kerem Aktürkoğlu hamlesi! Gözü kararttı... Hull City'den Kerem Aktürkoğlu hamlesi! Gözü kararttı...

Sacha Boey'in yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle...

"Dubois'ten sonra satılacaktım"

"Çok iyi bir sezon geçiriyorum. Açıkçası pek iyi başlamadı: Sezon öncesi kampa bile gidememiştim. Kulüp Leo'yu (Dubois) kadrosuna kattığı için beni Romanya'ya satmak istedi. Bir ay boyunca U19'larla idman yaptım. Sonra Leo ve diğer oyuncu sakatlandı. İlk maçtan iki gün önce beni antrenmana geri getirdiler. Bir gün önce bana 11'de oynayacağımı söylediler. Oynadım ve ondan sonra bir daha asla 11'den çıkmadım."

"Çalıştım. Bireysel olarak çalıştım. Fiziksel olarak diğer oyunculardan neredeyse daha hazır olma noktasına kadar geldim. Eğitim de benim için U19'lardan neredeyse daha kolaydı çünkü U19'ların bir isteği vardı. Kendilerini kanıtlamak istiyorlardı. As takımda maçları beklerken daha rahatız. Ama ben döndüğümde maksimum güç koydum. Bu teknik direktöre (Okan Buruk) damgasını vurdu. Çok açtım."

"İlk başta hevesli değildim"

"İlk başta Galatasaray'a gitmeye pek hevesli değildim. Kendimi oraya gömme korkum vardı. Ama sordum, çok düşündüm ve iyi bir fırsat olabilir dedim kendi kendime. Avrupa Ligi'nde oynayan Galatasaray gibi büyük bir kulüpte genç oynadığınızda bunu gösteriyor, biliniyor ve sakatlığa kadar harikaydı."

"Kulübün son 10 yılın en kötü sonuçlarını aldık. Gerçekten zordu. Özellikle kadrodaki Türkler için, çünkü orada oynamadan önce kulübün en büyük taraftarıydılar. Hakarete uğradıklarında, açıkça çok daha kolay anlıyorlar."

"Evet, üst üste 14 galibiyet aldık. İnanılmaz. Rekor. Aslında iki düşüncem vardı. Biri olumlu, diğeri daha az. Umarım lig şampiyonluğunu taraftarlara getirebiliriz. Sahip olduğumuz tüm destek ve geçen yılki karmaşık sezon beni mutlu ederdi. Ancak Fenerbahçe henüz pes etmiş değil."

*"Gerçekten tatmin oldum. İnsanlarla daha çok ilişkim var, kollektifte iyiyim. Kariyerimin en iyi sezonunu yaşıyorum. Koç, her zaman yardımsever oldu. Mesela hiçbir zaman haksız rekabet olmadı. Gösterirsek güvenini verir."

"Türkiye'de hataya yer yok. Saha dışında da. Türkiye'de tüm medya, paparazziler arasında bir tane hata yaparsan ölürsün. Orada kendini bu şekilde gömen birçok oyuncu var. Her şeyi düşünmek zorundasın. Bir yere yemek yemeye gitmeden önce bile şunu düşünmelisin: dışarı çıkarken, ne içtiğine, ne yediğine dikkat et. Görüntü hızla yayılabilir."

"Fransa'da aynı performansları gösterseydim, Fransa'da başka bir boyuta geçerdim diye düşünüyorum. Mesela ben genç milli takıma  girecek yaştayım. Rakiplerim de bir o kadar güçlü olsa bile belki küçük bir seçimle yaşarım diye düşündüm."

"Önümde bir gelecek var"

"Birkaç gün önce teknik direktör (Rigobert Song) ile yemek yedim, iyi geçti. Ben iki ulusluyum. Bir seçim yapmanın zor olduğunu bilmelisiniz, önümde bir gelecek var. Kamerun da benim ülkem ama oraya hiç gitmedim. Önce onu biraz keşfetmem, bir bağ hissetmem gerekirdi. Göreceğiz. Her halükarda işimde iyi olmak, en iyisi yapabilmek için her şeyi deneyeceğim."

"İnişler, çıkışları yaşadım. Performansım artık tutarlı. Bence transfer zamanı ama ne olacağına bağlı olarak sezon sonunda göreceğiz." ifadelerini kullandı.