İsmail Kartal'dan Okan Buruk'un talebine olumsuz cevap İsmail Kartal'dan Okan Buruk'un talebine olumsuz cevap

Eski başkan Ünal Aysal, eski ikinci başkanlar Ergun Gürsoy ve Ali Dürüst ile Divan Kurulu’nun eski başkanı İrfan Aktar ibra konusunun seçim tehdidi olarak görülmemesi gerektiği fikrinde birleşti.

'SEÇİLMİŞ BAŞKANIN YANINDAYIM'

Ergun Gürsoy: "Ben her zaman Galatasaray Kulübü’nde seçilmiş olan başkanın yanındayım. Normalde mali genel kurullara gitmiyorum ama yarın gidip Galatasaray Kulübü Başkanı ve yönetim kurulunu ibra edeceğim. Böyle saçma sapan işlerle, seçilmiş insanları rahatsız etmemek gerekli. Galatasaray Kulübü’nün başkan ve yönetimlerine yardım etmek her zaman daha doğrudur."

DOĞRU YOL DEĞİL"

İrfan Aktar: "Galatasaray Kulübü’nde daha önce ibrasızlık yaşadık. Bu derin bir sıkıntı olarak kaldı kulüp bünyesinde. Problemleri çözmek için ‘ibrasızlık’ tercihi hoş bir öneri değil. Ben ibrasızlığa sıcak bakmam. Yönetim kurulu kendisi seçim ya da takviye yapmak ister, o tamam! Ancak ibrasızlık vasıtası ile Galatasaray Kulübü’nü seçime götürmek, değişim talep etmek benim için hoş değil."

'İBRA ETMEYECEĞİM!'

Metin Öztürk: "Cumartesi günü belki de tarihimizin en önemli genel kurulunu yapacağız. Gerek mali gerek idari açıdan 117 yılın en kötü dönemini yaşıyoruz. Galatasaray şu anda ligde 15. sırada! Eskiden ‘Mayıslar bizim’ derdik, martta hedefsiz kaldık. Bu yönetim saha, masa ve kasadan sonra tasada da sıfır! Tarihimizin en kötü yönetimini doğal olarak ne mali ne idari olarak ibra etmeyeceğim."

'İBRA SEÇİM ŞARTI GİBİ ORTAYA KONMAMALI'

Ali Dürüst: "Galatasaray’da ibra olayının bir seçim şartı gibi ortaya konmaması gerekli. Bu şekilde ibra müessesini yıpratırız. Bu konuya sahip çıkmamız lazım. Sırf seçim memnuniyetsizliği adına bu ibrasızlık tercihini doğru bulmuyorum. İbra konusunu seçim tehdidi olarak görmemek gerekli. Genel kurulun sağ duyulu davranması ve ona göre karar vermesi gerektiğini düşünüyorum."

'BAŞKAN OLACAK ADAM BULAMAYIZ'

Ünal Aysal: "İbrasızlık konusu gittikçe ayağa düşmüş bir olay haline geldi. Galatasaray’ın artık bundan vazgeçmesi gerekli. Yoksa Galatasaray Kulübü’ne başkan olacak adam bulamayız. ‘İbrasızlık’ kelimesinin telaffuz edilmesini dahi doğru bulmuyorum. Ortada bir ayıp yok, büyük bir yanlış yok. Başarısızlığın karşılığı ibrasızlık olmaz! Başarısızlığı başkan ve yönetim değerlendirir. Şans ya da güven tazelemek ister. Genel kurul da seçimde yanıtını verir."

(Hürriyet)