Hem saha içi hem saha dışında Galatasaraylılar için memnun edici bir hafta olmadı. UEFA’nın kendi içerisinde meydana gelen olaylar ceza almayacağımızı bana düşündürüyordu ancak Real Madrid ve Atletico Madrid’e verilen transfer yasaklarının ardından bu iyimser beklentimiz imkansız hale gelmişti. Basın toplantısında da görüldüğü gibi 2013-2014 sezonunda büyük bir zararımız var. Bu dönem Fatih Terim’in Milli Takım sürecinden sonra Terim ile yolların ayrılmasının ardından Mancini zamanı alınan 9 oyuncu dönemi. Çok sistematik bir çalışmayla Galatasaray o dönem antrenör değiştirmek zorunda bırakılmıştı ama yine de 9 tane futbolcu ve yarısından fazlasının ne olduğu belli olmayan oyuncuları almak Kabul edilemez. Aysal yönetiminin en büyük hatası zaten o transfer dönemi ve Prandelli sezonunun başında Tarık Çamdal için ödenen sözleşme ücreti. Umarım transfer yasağı ile çıkarız bu süreçten. Daha da kötüsü bu durumda Mustafa Denizli’nin dediği budamayı gelecek için yapma şansı kalmadı.

 

Gelelim saha içine; Dünkü maç biter bitmez West Ham United- Manchester City maçını açınca bile zaten bizim oynadığımız futbolun çağımızın futboluna çok uzak bir futbol olduğunu görmek mümkün. Ankara’nın soğuğu, zeminin elverişsiz oluşu sebebiyle oyunun etkilenmemesi mümkün değil ama büyük takım bu zor şartlarla da baş ederse büyüklüğünü gösterir. Bir Chedjou eksiği ile bütün düzen bozuldu. Bu zamana kadar takımı taşıyan Muslera’da Galatasaray kariyerindeki tartışmasız en kötü maçını oynayınca lig bizim için bu sene neredeyse bitti. Dünkü takıma baktığımız zaman Denayer, Donk, biraz Hakan Balta dışında ikili mücadele kazanacak yapıda oyuncu kalmadı Galatasaray’da. Sneijder iyi niyetle mücadele etse bile O’nu da o kadar mücadeleye sokarsanız Sneijder’in skor katkısını çok azaltmış oluyorsunuz. Selçuk keza yine skor katkısı daha önde olan bir oyuncu. Burak zaten top rakipteyken hiç yok, Sinan’ın daha fiziksel olarak gelişmesi lazım ve Olcan’ın da fizik gücü belli orta sahada veya oynadığı zaman sol bekte. Dolayısıyla rakiplere direnç koymak mümkün olmuyor.

 

Rakibin her tehlikeli atağında gol tehlikesi yaşadığımız bir maçta Sinan’ın çabaları, futbol şansı ve Sneijder’in kalitesiyle öne geçtik. Galatasaray bu sene 4.defa gol attıktan kısa sure sonra gol yedi. Hele dünkü golü kimse kimseye playstation’da attırmaz. Bu kadar dağınık bir görüntüyle 2.yarıya da gol yiyerek başlayan Galatasaray için maçı çevirmek çok zordu. Mustafa Denizli kim oyundan çıkmaz sorusunun nadir cevaplarından birisi olan Sinan’ı kenara alarak takımın performansına eşlik etti. Artık Avrupa Ligi macerası en önemli sezon hedefi.

-