Dilmen, Galatasaray'ın şampiyonluk yolunda kritik 3 puan aldığını ancak oynanan futbolu geliştirmesi gerektiğini ifade etti.

"DEĞİŞİKLİKTEN GELEN BİR 3 PUAN DEĞİLDİ"

Bu galibiyeti oyuncu değişiklikleri üzerinden Teknik Direktörü üzerinden okumak doğru olmaz. Sonradan oyuna giren Midtsjö maça iyi başlamasa da müthiş bir gol vuruşu yaparak takımını öne geçirdi.

"PUAN KAYBEDEBİLİR DİYORLARDI"

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Galatasaray'ın puan kaybedebileceğini düşündüğü tek maç belki de buydu. Galatasaray istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Ertaç öyle bir kaleci ki şampiyonluğun kaderini belirlemişti Malatya'dayken.

"FENERBAHÇE - BEŞİKTAŞ BÖYLE DEĞİL"

Galatasaray'ı Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan ayıran bir özellik var. Oyundan bağımsız skor alabiliyor. Okan Buruk, Konya'da sistemden taviz verdiği için puan kaybetti. Bu maçtaki tercihleriyle Konya'daki mağlubiyeti kendine yazdığını görüyorum.

"KONYA'DAKİ HATAYI YAPMADI"

Adekugbe yerli statüsünde olduğu için ilk 11'de yer aldığını düşünüyorum. Okan Buruk, 'Konya'da yaptığım hatayı yapmayacağım' dedi. Çok hücum oyuncusuyla maçı kazanacaksın diye bir şey yok. Konya maçında ligin son haftası gibi bütün hücum oyuncularını sahaya aldı.

"HAYAL EDİLEN KALİTE YOKTU"

Maçtan önce herkesin hayal ettiği bir kalite yoktu. İki takım da şu anki sıralamasına bu oyunla gelmedi. Adana Demirspor'un hücum oyuncuları çok dağınık oynadı. Bugün iyi oynayan bir oyuncu yoktu. Kalecileri çok iyi. Ertaç, ligin en iyi kalecilerinden biri. Golü Ertaç gibi bir kalecinin çıkarma ihtimali vardı.

"SAATLİ BOMBA GİBİYDİ"

"Ben Belhanda'yı beğenen bir oyuncuyum ama saatli bomba gibi ne yapacağı belli olmuyor. Maçta oynasaydı da neler katardı bilmiyorum."

Galatasaray'ın transfer listesindeydi, kadro dışı kaldı! Galatasaray'ın transfer listesindeydi, kadro dışı kaldı!

"DERBİDE ETKİSİ OLMAYACAK"

Galatasaraylı futbolcular ve teknik direktör evine gidip duş aldıkları zaman derbiyi hangi gözle izleyecekler. Derbide bu maçın pek bir etkisi olmayacaktır. Son 10 dakikada Fenerbahçe 1-0 önde olursa farklı, Beşiktaş 1-0 önde olursa da farklı olacak. Çünkü iki takım için de kazanılması gereken bir maç. Bu yüzden her iki takım adına da farka gidebilir. Son bölümde teknik direktörsüz bir oyun olacak.

"İKİ MAÇTA HOCANIN ETKİSİNİ GÖRDÜK"

Teknik direktör neden gönderilir? Çünkü sorumluluk ondadır. Teknik direktörün önemini Galatasaray'ın son 2 maçına bakarak anlayabilirsiniz. Okan Buruk hatasından döndü ve bu maç yaptığı değişikliklerle kazandı.

"KÖTÜYE DOĞRU GİDİYOR"

Galatasaray ilerlemesi gerekirken kötüye gidiyor. Galatasaray'ın 9 resmi maçı kaldı. Bu galibiyet çok önemli oldu. Oyunun belli bölümünde ıslıklanmaya başladı takım. Sabırsızlanıyor Galatasaray taraftarı.

"1-0'A DA RAZIYDI"

Galatasaray 1-0'a razıyken son dakikalarda 3. golü de bulabilirdi. Kaleyi tutan 3 topun 2'si gol oldu diyebiliriz. Konya maçında yapılan değişiklikler sana maç kazandırmamış. Öyle olmasaydı bu maç 4 puan önde giriyordu. İki takım da beklenenin altında futbol oynadı. Daha az ihtiyacı olan takım da maçı kazandı.

"OYUNCULAR ÜMİDİ KESMİŞTİ"

Oyuncular da artık ümidi kesmeye başlamıştı. Sanki olmayacak gibi düşünüyorlardı. Biz de futbolcu olduk. Saat bende kuralının futbolu yavaşlattığını düşünüyorum. Adekugbe'nin gelişi çok faydalı gözükse de Galatasaray forması adı altında yeterli bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum.

GAZİANTEP FK VE HATAY'IN PUANLARI

O konuyla ilgili emsale bakılır. Bildiğim kadarıyla kulüpler birliği toplandı. TFF bu kararları aldığında 1 hafta içinde itiraz hakları vardı. Ahmet Nur Çebi, bu konuyla ilgili konuştuğunda kendi camiası bile eleştirdi. Diyelim ki 30. hafta ve bir felaket daha oldu, lider de Beşiktaş. Ligden çekilen takımların puanı iptal edilirse ne olur? O yüzden yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal... Avrupa örnek gösteriliyor ama o örnek doğru değil.