Galatasaray, Eskişehirspor'un hücum oyuncusu Jesse Sekidika ile anlaşma sağladı. Nijeryalı oyuncunun devre arasında sarı kırmızılı takımın kampına katılması bekleniyor. 23 yaşındaki Sekidika'nın Eskişehirspor'dan alacaklarına karşılık ayrılacağı öğrenildi.

A Spor Muhabiri Emre Kaplan, Galatasaray'ın Sekidika transferiyle ilgili olarak Gün Ortası programında şu açıklamayı yaptı:

"SEKİDİKA VE ONYEKURU GALATASARAY'A DİNAMİZM GETİRECEK"

"Galatasaray bir süredir Sekidika transferi için görüşmeleri sürdürüyordu hem oyuncu tarafıyla hem de Eskişehirspor tarafıyla. Sekidika'nın ödemeler nedeniye yönetimle yaşadığı sıkıntı nedeniyle Eskişehirspor'dan ayrılması söz konusuydu. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in de transferine onay verdiği bir isimdi. Fatih Hoca sezonun ikinci yarısında daha hareketli bir takım yapısı oluşturmak istiyor. Onyekuru ile birlikte kanatlarda takıma dinamizm getirecek isimlerden bir tanesi olarak görülüyordu Sekidika."

"DEVRE ARASI KAMPINA KATILACAK"

"Futbolcunun Eskişehirspor'dan yaklaşık 90 bin euroluk alacağı var. Bu ödemenin gecikmesi nedeniyle oyuncunun menajeri kulübe bir ihtar çekti. Bu ödemenin gerçekleşmesi halinde oyuncunun bonservis bedeliyle ayrılabileceği söylenmişti oyuncunun menajerine kulüp tarafından. Fakat şu an itibariyle Galatasaray'ın oyuncu ile anlaşma sağladığını söyleyebiliriz. Eskişehirspor oyuncuya bir haftalık izin vermişti ve Sekidika ülkesine gitmişti. Bu esnada da Galatasaray görüşmeleri hızlandırdı ve oyuncuyla anlaşma sağlandı. Bir aksilik olmaması halinde devre arası kampının başından itibaren Eskişehirspor'un izniyle gittiği ülkesinden Galatasaray'ın oyuncusu olarak dönecek gibi gözüküyor Sekidika."

SABAH SPOR