Yenilmez Armada, sahadan 91-80 galip ayrılarak play-off yolunda önemli bir galibiyet elde ederek 7.sıraya yüseldi. Sarı-kırmızılı takımımız, ligdeki bir sonraki maçta Fenerbahçe'yle deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Galatasaray, Zvezdan Mitrovic ile yollarını ayırdı Galatasaray, Zvezdan Mitrovic ile yollarını ayırdı

Daron Russell, Dylan Ennis, Göksenin Köksal, Sadık Kabaca ve Dusan Ristic beşiyle başladığımız maçta beş basketbolcumuz çift haneli sayılarla maçı tamamladı. Daron Russell 26 sayı, 4 ribaunt, 4 asist ve 4 top çalma ile galibiyetin mimarı oldu. Dusan Ristic 12 sayı, 8 ribaunt ve 2 blok ile katkı verdi. Göksenin Köksal 12 sayı ile maçı tamamlarken Tyrus McGee de 10 sayılık benç katkısı verdi. 

Dusan Ristic ve Sadık Kabaca’nın oyunlarıyla etkili bir başlangıç yapan Galatasaray Nef, çeyreğin yarı dilimini 14-10 önde geçti. Üst üste gelen top kayıplarının ardından 14-12 üstünlükle Andreas Pistiolis molası geldi. Moladan karşılıklı sayılarla dönülürken ilk periyot Bursaspor’un 20-18 üstünlüğüyle sonuçlandı. 

Savunmaların ön plana çıktığı ikinci çeyreğin yarısını Russell’ın üçlüğüyle 28-26 önde geçtik ve rakip molaya gitti. Russell molanın ardından iki üçlük daha gönderdi ve çift haneleri buldu. Mustafa ve Mahir’in de savunmada getirdiği enerjiyle iyi bir periyot geçiren Galatasaray Nef, Russell’ın son hücumdaki turnikesiyle soyunma odasına 50-35 üstün gitti. 

İlk yarıda Daron Russell 15 sayısıyla öne çıkan oyuncumuz oldu. 

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan takımımız kısa sürede 20 haneli farka dayandı. Russell müthiş performansını sürdürürken periyodun yarısını 64-43 önde geçtik. Bursaspor çeyrek sonlarına doğru farkı bir nebze eritse de Ennis ve Ristic’in sayılarıyla final periyoduna 69-52 önde girdik. 

Bursaspor 6:33’te farkı tek hanelere indirdi ve molaya gittik. Russell ve Göksenin Köksal’ın sayılarıyla farkı tekrar çift haneye çıkardık. Onuralp Bitim ve Andrew Andrews’un sayılarıyla tekrar oyuna dönen Bursaspor’a karşı alınan moladan McGee önderliğinde iyi dönüş yapan Galatasaray Nef, maçı 91-80 kazanarak ligde üst üste üçüncü galibiyetine imza attı.