Galatasaray ne kadar büyük bir camia olduğunu bu hafta tekrar gösterdi. Galatasaray Başkanlık koltuğunu garanti görenlere, Galatasaray’ın bu kadar kritik zamanlarında Galatasaray’a bu süreci yaşatanlara büyük bir reaksiyon verdi Galatasaraylılar. Gereken bir reaksiyondu bu. Galatasaray’ın saygınlığını bu kadar düşüren Dursun Özbek Başkan’ın vedasının böyle olmasına kadar verildi. Kendi kazdığı kuyuya düştü Özbek. ‘’ Seçim için imza toplayanlar tüydüler’’ demişti, seçim sonucunu görmeden gitti. Hayat çok garip. Büyük camialar gereken zamanda ayağa kalkmayı hep bildiler tarih boyunca. Bunun farkında olmamak zaten Özbek’in 2.5 senesinin özetiydi. Mustafa Cengiz ekranlara her çıktığında saygın bir kişilik görüntüsü çizdi 4 senedir. Bu önemli görevinde kendisine başarılar dileriz. Hayırlı olsun.

Kayserispor deplasmanı öncesi herkes’’ Galatasaray sahasında iyi ama deplasmanda nasıl olacak acaba’’ diyordu. Galatasaray’ın artık bir teknik direktörü olduğu unutulmuştu. Bu maçı Galatasaray mağlup ta bitirebilirdi ama maçın başından itibaren Galatasaray olduğunu hissettirdi rakibine. Önemli olan bu. Tudor zamanında 88.dakikada oyuna giren Eren Derdiyok bugün kendisine uygun oyun oynandığında katkı vereceğini gösterdi. Oyuncu yapısına gore oyun tarzı geliştirmek çok önemli. Kayserispor’u Galatasaray ilk maçta yendiği zaman küçümseyenler ne kadar yanıldıklarını bugün yine gördüler. 2-0 yenik duruma düşmelerine ragmen oyun üstünlüğünü devre bitmeden aldılar. Galatasaray içeri 2-0 girerek değerli iş yaptı.

Hemen maçın başında hatalı pas tercihiyle gelmeyen 3.gol 2.yarıda Galatasaray’ın zor anlar yaşamasına sebep oldu. 2 oyuncu değişikliğiyle Sudumica riske girdi ve sonucunu aldı. Bu arada Galatasaraylı oyuncular iletişim sorunları yaşamaya başladı ve geliyorum diyen golü Kayserispor buldu. Bu dakikadan sonra sene başından beri ne demek istediğimizi Fatih Terim gösterdi. Kötü gidişi herkesin izlediği gibi izleyen bir teknik direktör bu maçı Galatasaray için mağlubiyete bile götürebilirdi. Fatih Terim 10 dakikada 3 değişiklikle hem oyunu soğuttu hem de takımının dakikalar ilerledikçe tekrar nefes alıp gol pozisyonlarına girmesini sağladı. Sinan Gümüş oynamadığı için bu kadar tepki gösterme hakkını kendinde görüyorsa girdiği 3 pozisyonun en azından tekini gol yapmalı. Rodrigues son vuruş böyle olur dercesine maçı bitirdi. Fatih Terim aynı zamanda Belhanda’ya hiç sure vermedi. Fatih Terim’in önüne de istatistik koyan olur belki şimdi! Belhanda’nın da artık çok daha faydalı olma zorunluluğu var.

Galatasaray yorucu bir haftayı mutlu bitirdi. En zor şampiyonluk yarışlarından birisi olacak. Tahmin yapmak gerçekten çok zor. Deplasmanda maç kazanmak hem güven bakımından hemde taraftarları iç saha maçlarına çekmek bakımından her şampiyonluk adayı için çok önemli. Bu hafta 3 şampiyon adayı deplasmanda kazandı. Futbol gündemi çok yoğun 4 ay hepimizi bekliyor.