Galatasaray'ın transfer gözdesi konumundaki Roberto Firmino hakkında gündem yaratan gelişmeler yaşanıyor. Son olarak deplasmanda Alanyaspor'u mağlup eden sarı-kırmızılıların, Liverpool'un yıldızı Roberto Firmino ile prensipte anlaştığı iddia edildi.

Cimbom'da Şampiyonlar Ligi kadrosu için kollar sıvandı

Teknik direktör Okan Buruk'un raporuna göre hazırlıklarını yapan yönetim, gelecek sezonun kadro planlamasına şimdiden başladı. Sezonu şampiyon tamamlayıp Devler Ligi'ne kalma hedefinde olan Cimbom'da yapılacak takviyeler büyük önem taşıyor.

Galatasaray'ın Firmino ile anlaştığı iddiası

Bu doğrultuda harekete geçen Galatasaray yönetimi, gelecek sezon Liverpool ile yollarını ayıracak olan Roberto Firmino ile büyük aşama kaydetti. Oyuncuyla prensipte anlaşma sağlanırken sözleşme şartları görüşülmeye devam ediliyor.

Firmino'dan yeni sayfa

Böylece Liverpool'da yıllarca üst düzey performans gösteren Roberto Firmino, önümüzdeki yaz itibarıyla Premier Lig kariyerine son verecek. 

Dursun Özbek'e eleştiri: "Bu isimlere ne gerek var?" Dursun Özbek'e eleştiri: "Bu isimlere ne gerek var?"

Sözleşmesi sona erecek olan Brezilyalı yıldız, kariyerinde yeni bir sayfa açma kararı verdi.

Firmino, oynamak istiyor

Sezon başında Darwin Nunez ve sezon arasında Cody Gakpo transferiyle birlikte Firmino'nun forma şansı azaldı. Düzenli oynamak isteyen Firmino'nun Liverpool'dan ayrılıp yaz aylarında Galatasaray'a imza atması bekleniyor.

Firmino'nun performansı

Firmino, bu sezon Liverpool formasıyla 32 maça çıktı. Brezilyalı yıldız, 11 gol ve 5 asist kaydederek 16 gole direkt katkı sağladı. 31 yaşındaki futbolcunun Liverpool ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek.

(Ajansspor)