Sarı-kırmızılılar sezonu zirvede tamamlaması halinde Şampiyonlar Ligi'ne play-off aşamasından katılacak. Peki Aslan'ı hangi takımlar bekliyor? İşte detaylar...

PLAY-OFF'TAKİ MUHTEMEL RAKİPLER

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak için Play-off turuna çıkacak. Aşağıdaki takımlardan biriyle çift maç üzerinden karşı karşıya gelecek. Galip gelen taraf adını gruplara yazdıracak.

Kızılyıldız / Sırbistan

Alp Pehlivan'den Elias Jelert yorumu: "İki bekte de..." Alp Pehlivan'den Elias Jelert yorumu: "İki bekte de..."

Dinamo Zagreb / Hırvatistan

Maccabi Tel Aviv / İsrail

Ferencvaros / Macaristan

KURA VE FİKSTÜR TAKVİMİ

FC Kopenhag (Danimarka Ligi'nde Kopenhag'ın yerine başka takım şampiyon olursa Galatasaray'ın muhtemel rakibi olmaktan çıkacak.)

Galatasaray'ın Play-off turundaki rakibi 5 Ağustos'da belli olacak. Maçlar 20-21 Ağustos ve 27-28 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

Grup kuraları ise 29 Ağustos'da çekilecek. Müsabakalar 17-19 Eylül tarihinde start alacak.

YENİ GRUP FORMATI NASIL OLACAK?

İlk kez uygulanacak yeni modelde turnuva lig statüsüne göre oynanacak. Takımlar 6 yerine 8 maça çıkacaklar. 36 takımlı ligi ilk 8 sırada tamamlayanlar son 16'ya çıkacaklar. 9-24 arasında 16 takım play-off maçları oynayacaklar ve turu geçenler son 16'ya kalacaklar.

Turnuvaya 4.torbadan katılacak olan Galatasaray, kendi torbası dahil olmak üzere her torbadan ikişer takımla toplam 8 maça çıkacak. 4 maç içerde, 4 maç deplasmanda oynanacak.

PEKİ 8 TAKIM NASIL BELİRLENECEK?

Sekiz farklı rakibi belirlemek adına kulüpler ilk etapta dört torbada sıralanacak. Daha sonra her takım, bu torbaların her birinden iki rakiple oynayacak şekilde kura yoluyla belirlenecek.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KALMAYI GARANTİLEYEN TAKIMLAR:

1.Torba: Manchester City, Bayern Münih, Real Madrid, PSG, Liverpool, Inter, Leipzig, Borussia Dortmund, Barcelona / Leverkusen

Not: Leverkusen UEFA Avrupa Ligi'ni kazanırsa 1.torbada, Barcelona ise 2.torbada yer alacak.

Diğer takımlar: Girona, Stuttgart, Milan, Juventus, Bologna, Monaco, PSG, Feyenoord, Sporting Lizbon, Aston Villa.

Not: Yeni sistemde her torbada 9 takım yer alacak. Kulüpler katsayı puanına göre torbalara yerleşecek.