Geçen sezon 24 Erzincan’da 20 gol, 6 da asiste imza atan Kerem Aktürkoğlu, Başakşehir alt yapısında oynarken Türkiye Şampiyonası’ndaki futbolu ile dikkat çekti. 2015’te Bursa ve Beşiktaş istedi. Ancak Başakşehir, Kerem'le 16 yaşında asgari ücretten profesyonel sözleşme imzaladı. Bodrumspor’a kiraladı. Dönüşte Abdullah Avcı'nın gözüne girip, A takıma alınacağını düşünüyordu. Ancak Avcı yetersiz buldu. Başakşehir'in altyapı takımı olan Erokspor'a göndermek istedi. Kabul etmedi.

Kerem Aktürkoğlu, milli takımlara seçilmeye başladığında Başakşehir’le A takım ile antrenmanlara çıktı. Ancak Avcı çok önemsiz maçlarda bile Kerem’i a takımda oynatmadı. İddialara göre bir antrenmanda Yalçın Ayhan, Kerem’e çok sert girdi. Kerem “Ne yapıyorsun abi?” diye karşılık verince de Yalçın da Kerem’i azarladı.

Yolu Erzincanspor’a düştü. Orada Terim'in dikkatini çekti. Ancak "Yedek kalırım" diyerek, Galatasaray'a gelmek istemedi. Aynı dönemde Fenerbahçe’nin de ilgisi oldu. Emre Belözoğlu, ''Ben 3. Lig oyuncusuna imza parası vermem.” deyince, yılda 850 bin TL’den 4 yıllığına Galatasaray’a imza attı. Kerem aslında Galatasaray’la daha önce sözleşme imzalayacaktı. Ancak lisansının boşa düşmesi ve yetiştirme bedeli ödenmemesi için 2 yılın resmi olarak sona ermesi beklendi.

FENERBAHÇELİ BABAYA SAHİP

Fenerbahçeli olan babası Ömer Faruk Aktürkoğlu’nun 4 çocuğunda birisi. Zaten kamu yönetimi mezunu olan en büyük abisi Rıdvan Aktürkoğlu da oğlunu Rıdvan Dilmen’den alıyor. Kerem, Fenerbahçe’nin alt yapısında oynayan Hakan Çinemre ile Beşiktaş’ın alt yapısında oynayan Eslem Öztürk’le aynı okuldan mezun.

(Fotospor)