Galatasaray taraftarı; izlemeye doyamadığı futbolu, hasret kaldığı başarıları, tarihinden aldığı vizyonu en son Ünal Aysal - Fatih Terim birlikteliğinde görmüştü. O günden sonra kulüpte hiçbir şey taraftarın istediği gibi ilerlemedi, ta ki Erden Timur gelene kadar...

GALATASARAY SEVGİSİ ÇOK BAŞKA

Bizim insanımızda "Sokaktan gelmek, halkın içinden gelmek" diye bir tabir vardır. Galatasaray adına Erden Timur da böyle. Bu renklere sevgisini hiçbir zaman gizlemedi. Yeri geldi atkısını giydi taraftar olarak desteğini verdi, yeri geldi takım elbisesini giydi sponsor oldu, yeri geldi herkesin seçimlere girmeye korktuğu kongrede ateşten gömlek giyerek 7/24 vaktini Galatasaray'a hizmet etmek için taşın altına elini değil gövdesini koydu.

HAZİRAN 2022'DEN SONRA BÜTÜN DENGELER DEĞİŞTİ

Eski Başkan Burak Elmas'ın ibra edilmemesinden sonra ertelenen seçimleri kazanan isim Dursun Özbek oldu. Tarihinin en kötü günlerini geride bırakan Galatasaray Futbol Takımını yerden kaldırmak o kadar kolay değildi. Kasa kolaylığı ve nakit akışı sağlayacak yöneticiler var. Peki bununla beraber Galatasaray taraftarını ve camiasını yeniden bir araya getirebilecek futboldaki tüm başarıları ve başarısızlıkları üstüne alabilecek bir öndere de ihtiyaç vardı. O isim Erden Timur'dan başkası olamazdı...

ÖNCE ENKAZ TEMİZLENDİ, DAHA SONRA İMKANSIZLAR DENENDİ

Sportif A.Ş Başkanvekili olarak görevine başlayan Erden Timur, Başkan Dursun Özbek'ten tam yetki almayı başardı. Önce takımda kendini Galatasaray'a ait hissetmeyen yerli-yabancı, genç-tecrübeli ne kadar futbolcu varsa onlarla tek tek yol ayrımına gidildi. Daha sonra imkansızları denemeye başladı. Önceki sezonu 13.bitirmiş takıma kimler gelebilirdi? Serie A'da 2 kez gol kralı olan, Barcelona altyapısında 400'den fazla golü bulunan Mauro Icardi. Juventus'u reddeden Maradona'dan daha çok gol atan Napoli efsanesi Dries Mertens. Yine birçok Serie A ekibinin teklifini reddeden Lucas Torreira.

SADECE YILDIZ TRANSFERİ BAŞARIYA YETMEZ

Erden Timur, sadece yıldız transferlerle veya isim yapmış futbolcularla başarının gelmeyeceğini iyi biliyordu. Florya'daki havayı tamamen değiştirdi. Yalnız takımdaki futbolcular değil, Galatasaray adına çalışan herkesin arasındaki statü farkını yok etti. Takımda yerli-yabancı, tecrübeli-tecrübesiz fark etmeksizin onlarla her zaman yakın iletişim kurdu. Galatasaray'ın önümüzdeki dönemlerde hedeflediği başarılardan, vizyonundan, yapımı devam eden projelerin kulüp adına ne kadar değerli olduğundan bahsetti. Takımda koordine sağlanmıştı. Futbolcular, memur gibi antrenman bittikten sonra Florya'dan kaçmıyordu. Aksine burayı evleri gibi görüyorlardı. Icardi, Mertens ve Torreira gibi yıldız futbolcular, teknik direktör Okan Buruk'la Florya'da takım arkadaşı gibi ekstra idmanlar yapıyordu.

İLK GÜNDEN KOLAY LOKMA OLMADIĞINI HERKESE GÖSTERDİ

Yöneticilik anlamında çok fazla tecrübesi olmasa da Türk futbolundaki dinamiklere çok hakimdi. Geçen sezonun ilk haftasındaki Antalyaspor maçıyla "Herkesin kafasını çevirdiği yerdeyiz. Her masada her zerresindeyiz" sözleriyle taraftara güven vermeyi başarmıştı. Kısa sürede Trabzonspor, Kayserispor ve Alanyaspor maçlarındaki skandal hakem kararları da camia adına bardağı taşırmaya yetmişti. Erden Timur o süreçte yaptığı basın toplantılarıyla gerek taraftara verdiği güvenle gerekse Galatasaray düşmanlarına verdiği korkuyla takımı yeniden ayağa kaldırmayı başardı ve yolun sonunda görev aldığı ilk yılında şampiyonluk sevinci yaşadı.

HEDEF AVRUPA'NIN EN İYİ 10 TAKIMI ARASINA GİRMEK

Galatasaray, geçen sezonu rekorlar kırarak şampiyon bitirdi. Bu sezon ise Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalarak 2 maçta aldığı 4 puanla yeniden eski günlerine dönebileceğinin sinyallerini verdi. Peki bu taraftar için yeterli mi? Tabii ki hayır. Taraftarın isteği sürdürülebilir başarı elde etmek. Erden Timur'un "Avrupa'nın en iyi 10 takımı arasına girmek istiyoruz" sözleri de taraftarın isteğiyle paralel ölçüde. Kalıcı ve sürdürülebilir başarı elde edemeyen hiçbir takım o seviyede kendine yer bulamaz. Galatasaray kulübü, gerek kültürüyle gerek taraftarının inancıyla hayal ettiği tüm hedefleri başarabilecek kurumsal yapıya sahip olduğunu geçen kısa sürede herkese ispat etmiş oldu.

ALTYAPI VE OYUNCU SATIŞLARI İÇİN SABIR GEREKLİ

Galatasaray taraftarı ve camiasının en büyük arzularından birisi kulübün üretken bir hüviyete sahip olması. Altyapı konusu sadece Galatasaray'a ait değil, Türk futbolunun temel problemleri arasında yer alıyor. Taraftar olarak Dursun Özbek ve Erden Timur'a zaman tanımalıyız. Hababam 1-2 senede oluşacak bir sistem söz konusu değil. Önce Kemerburgaz'ı beklememiz gerekiyor...

Galatasaray'a 27 gole katkı yapan Brezilyalı orta saha Galatasaray'a 27 gole katkı yapan Brezilyalı orta saha

Oyuncu satışları mevzusuna gelirsek son transfer döneminde kulüp rekoru kırabilirdik. Ama en başta da dediğimiz gibi önce başarı istiyorsak inşaatın temelini atmadan taşları hemen yerinden oynatamıyoruz. Önce ayaklarımız yere sağlam basacak. Kendimizi yeniden ait olduğumuz yerde hissettiğimiz zaman hem sportif hem de mali başarı eş zamanlı gelecek.

ŞAHSİ DÜŞÜNCEM...

Kulübümüz, Haziran 2022'deki seçimli kongreden sonra bir yola çıktı. Bu yolda her ne kadar sorunlarla boğuşsak da camia ve taraftar olarak her şeyin üstesinden alnımızın akıyla çıkmayı başardık. Başkan Dursun Özbek ve Başkanvekili Erden Timur'un çabaları ve emekleri gerçekten takdiri hak ediyor. Galatasaray kulübünde dengeler farklıdır. Beşiktaş ve Fenerbahçe'de Başkan otoritesinde bir yönetim anlayışı görürüz. Ancak Galatasaray'da gerektiği zaman yöneticiler, Başkanların kontrolünde kulübün ön plana çıkan isimleri olmuştur. Geçmişte bunu Duygun Yarsuvat ve Mustafa Cengiz dönemlerinde Abdürrahim Albayrak'tan biliyoruz. Şimdi ise Erden Timur'da görüyoruz. Benim şahsi düşüncem sezon sonunda yapılması planlanan kongrede Erden Timur'un 1 dönem daha (2 yıl) Başkan Dursun Özbek'le kulübün projelerini tam anlamıyla rayına oturtması adına Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmesidir. Daha sonra hayalini kurduğu Başkanlık koltuğuna oturmasıdır...

Yazar: Berkkan SABANCI