Daha önce de borçların üst üste 5 yıl ödenmemesi yüzünden Galatasaray’da kayyum tehlikesi gündeme gelmişti. Kayyum ataması mahkeme tarafından gerçekleştiriliyor. Mahkemeye kayyum ataması için öneri getirilmesi ise söz konusu değil. Mahkeme, karar verirse SPK kayyum olarak, 3 ila 5 kişi atıyor. Kayyuma atanacak kişiler, alanında uzman oluyor. Bu kişiler Galatasaray’ı bilmesi, tanıması, toplum ve camia tarafından kabul edilmesine özen gösterilir. Hukuku ve spor hukuku ile spor maliyesini bilmesi gerekir. Bu arada iddia edildiği gibi SPK’nın, Galatasaray’ın başına atanacak kayyuma bir F.Bahçeli bulundurması söz konusu değil.

Camiada sessiz ve derinden konuşulan ise açıklanan zarar sonrasında, SPK’nın kayyum atama kararı alırsa heyetin başına kulübe yabancı olmayan birinin getirileceği. Bu ismin Duygun Yarsuvat olabileceği ciddi şekilde konuşuluyor.

Hem daha önce G.Saray başkanlığı yapması, hem hukuk alanında uzman olması, hem de camia içinde kabul görecek bir isim olduğu için SPK’nın Yarsuvat’ı “kayyum başkanı” olarak atama ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

CENGİZ'İN SÖZLERİ İÇİN YALANLAMA

Galatasaray, başkan Mustafa Cengiz'e ait olduğu söylenen ve kamuoyunda büyük gündem oluşturan sözlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

İşte o açıklama:

Milliyet Gazetesi’nde bugün yayınlanan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz’in 20 Genel Kurul üyesinin olduğu ortamda söylediği iddia edilen sözler tamamen hayal ürünüdür. Hiçbir gerçekçiliği bulunmayan ve her cümlesi iftira dolu bu ifadeleri manşetine taşıyarak Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz’i kamuoyu önünde itibarsızlaştırma çabası içinde bulunmak en hafif tabiriyle ahlaksızlıktır. Bu tip hayal ürünü yalan haberler yapmanın gazeteciliğin hiçbir ilkesiyle bağdaşmadığını belirtir, Galatasaray camiasının, taraftarımızın ve kamuoyunun bu tip manipülatif haberlere itibar etmemesini rica ederiz. Hiçbir gerçek dayanağı olmayan bu haberi yapanlarla ilgili gerekli hukuki işlemlerin başlatılacağını kamuoyuna saygıyla bildiririz.

(Fotospor)