Avrupa Ligi'ndeki grubundan namağlup lider olarak çıkan, deplasmanda kalesinde gol dahi görmeyen Sarı-Kırmızılılar, UEFA organizasyonlarında ortaya koyduğu performansı devam ettirmenin hesapları içinde. Barcelona gibi dünyanın en büyük kulüplerinden biri karşısında, hem de Nou Camp'ta mücadele edecek olan Sarı-Kırmızılılar, tüm olumsuz gidişata rağmen turdan umutlu. Teknik direktör Domenec Torrent, tüm planlarını İstanbul'a avantajlı bir skorla dönebilmek üzerine kuruyor.

En kısa sürede Kerem'e

Barcelona'nın tüm yapısını A'dan Z'ye bildiğini her fırsatta dile getiren Torrent, maçın anahtarını tecrübeli yıldızlarında görüyor. Feghouli'nin zorlu mücadeleye forvet arkasında, Babel'in de sağ kenarda başlaması bekleniyor. Hücum hattındaki en öncelikli silah ise Kerem olacak. Torrent'in planları arasında, topu genç oyuncuya en kısa sürede ulaştırmak var. Ön tarafta Mohamed, fizik gücüyle Gomis'in bir adım önünde görünüyor. Merkezde ise Taylan, Berkan, Pulgar üçlüsünden ikisi görev alacak.

Aanholt'tan özel istek

Geriden oyun kurulumuna önem veren Torrent, kalede Pena'yı oynatacak. Savunma oyuncularıyla da sık sık bire bir görüşen İspanyol hoca, Marcao ve Nelsson ikilisinden yüksek konsantrasyon beklerken, Aanholt'a da ileri çıkışlarında top kaybı yaşanması durumunda mutlaka vakit kaybetmeden geriye dönmesi gerektiğini anlatıyor. Sağ bekte de Omar listede olmadığı için, formu düşse de Boey'nin ilk 11'de oynamasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yöneticiler destekleyecek

Yönetim kanadı da işi sıkı tutuyor. Başkan Burak Elmas, yakın çevresiyle yaptığı sohbetlerde, takımı Avrupa Ligi Finali'nde görmek istediğini belirtiyor. Ligdeki gidişin aksine, oyuncuların Avrupa'da farklı bir reaksiyon ortaya koyacağına inandığını dile getiren Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, 1 milyon Euro'nun üzerinde bir tur primi belirledi ve bunu İspanya'daki kamp öncesinde tüm takıma açıklamaya hazırlanıyor. Elmas'la birlikte diğer yöneticilerin de Barcelona deplasmanında takımı destekleyeceği öğrenildi.

Kulübe piyango vurabilir

Diğer taraftan Barcelona - Galatasaray mücadelesi, Aslan'ın genç yetenekleri açısından ciddi bir vitrin anlamı taşıyor. Özellikle Kerem, Marcao ve Nelsson'u izlemek üzere Fransız ve İtalyan kulüplerinin birçok temsilciyi Nou Camp'a göndereceği ve bu temsilcilerin maçı tribünde canlı izleyerek Galatasaray'ın oyuncuları hakkında rapor hazırlayacağı bildirildi. Bu da gençlerin iyi performans göstermeleri halinde, yaz döneminde Sarı-Kırmızılı kulübün kapısının yüksek tekliflerle çalınabileceği anlamına geliyor.

Uğur Karakullukçu: "Rafa Silva, Galatasaray'a cuk oturur" Uğur Karakullukçu: "Rafa Silva, Galatasaray'a cuk oturur"

(Fanatik / Metin Karabaş)